Skip to main content

Den store jobbjakten i Asker

SAMLING: Det lå alvor i kommunestyresalen i Asker, da planene om en lokal møteplass for oppsagte oljeingeniører og andre ble presentert og diskutert av representanter for flere oljeservicebedrifter under nedbemanning, organisasjoner og politikere.

En flom av rekrutteringsfirmaer, outplacement-spesialister og konsulenter banker på døren til AskersHus i jakten på nye forretningsmuligheter.

– Alle store aktører med respekt for seg selv har kontaktet oss for å presentere seg og sine tilbudsporteføljer, fortalte Asker Næringsråds direktør Lars O. Nordal under et møte om oljekrisen onsdag.

Foran en velfylt kommunestyresal presenterte han hvilke typer tjenester som kan bli aktuelle å tilby, dersom AskersHus blir tatt i bruk som møteplass for oppsagte oljeingeniører og andre.

LES OGSÅ: Masseoppsigelser i NOV på Drengsrud: 100 må gå – Det føles tungt

Kan åpne i september

Næringshagen i det gamle Tomra-bygget på Drengsrud kan gi kontorplass til 30–35 jobbsøkere allerede i løpet av september, hvis beslutninger tas raskt.

En plan for AskersHus 

– Vi kan tilby kontorpulter med tilgang til nett og printer, sammen med individuelt og kollektivt tilpassede videreutviklingsløp. Tilbudene må skreddersys, så vi må ha dialog med hver enkelt bedrift om opplegg og finansiering dersom dette skal bli noe av.

LES OGSÅ: Ekspert på jobbsøking: – Jakter best sammen

Må kartlegge behovet

– I hvor stor grad vil et eventuelt jobbsøketilbud i AskersHus være basert på kjøp av tjenester fra rekrutteringsfirmaer og andre eksterne aktører?

– Vi må kartlegge behovet før vi vurderer hvilke allianser vi eventuelt vil inngå. Men det meste vil bli løst internt. Vi har 25 høyt utdannede og erfarne personer tilknyttet virksomheten. I tillegg driver vi Etablerertjenesten i Asker og Bærum, med mulighet for kurs og inntil 10 gratis veiledning.

AskersHus vil i neste uke kontakte et antall bedrifter for å sjekke om det er behov og betalingsvilje for etablering av en slik lokal møteplass.

LES OGSÅ: Vil hjelpe arbeidsledige til ny jobb

– Det verste er foran oss

Alle de ni oljeservicebedriftene som var invitert til møtet (se faktaboks og enquête), har enten vært igjennom nedbemanninger, står midt oppe i det – eller frykter at det snart kan skje.

– Det verste ligger fortsatt foran oss, og jeg tror vår del av landet kommer til å få litt større trøkk nå fremover, advarte Ivar H. Kristensen, generalsekretær i Tekna.

Teknologforeningen har åpnet møteplasser for ledige oljeansatte i Stavanger og Bergen, og vurderer tilsvarende etableringer andre steder i landet. Vestregionen med Asker og Bærum er ett slikt sted.

– Vi er alle del av et felles bo- og arbeidsmarked, så her er det nok klokt å snakke sammen og tenke regionalt, mener Askers ordfører Lene Conradi.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.