Skip to main content

Den savnede 90-åringen funnet i god behold

SAVNET: Den 90 år gamle mannen forsvant kl 1330 onsdag ettermiddag fra Mariehaven bo- og behandlingssenter. Mannen er ca. 175 cm høy, har på seg dongribukse og en skjorte under genseren. FOTO: POLITIET
SAVNET: Den 90 år gamle mannen forsvant kl 1330 onsdag ettermiddag fra Mariehaven bo- og behandlingssenter. Mannen er ca. 175 cm høy, har på seg dongribukse og en skjorte under genseren. FOTO: POLITIET

Over seks timer etter at han ble meldt savnet er den savnede 90-åringen nå funnet i god behold.

- En patrulje fra Norske Redningshunder har funnet den savnede mannen. Han ble funnet i en skråning nedenfor senteret hvor han bor. Han var ikke alvorlig skadet, men hadde et lite kutt i hodet, opplyser operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt, Tora Jordan. 

Klokken 1955, over seks timer etter at 90-åringen ble meldt savnet er han dermed endelig funnet i relativt god behold.  

Del på Facebook

Han vil bli brakt til legevakten for undersøkelse for hodeskaden, men det skal ikke være alvorlig.

Lette med helikopter

Klokken 1330 fikk politiet melding fra Mariehaven bo og behandlingssenter om at en 90 år gammel mann er savnet fra senteret.

Politiet lette i lengre perioder etter den savnede mannen med alle ledige ressurser.

- Vi har søkt gjennom hjemmet og mulige nærliggende steder uten positivt resultat. Forhåpentligvis vil vi finne mannen før mørket faller på, sier innsatsleder Ole-Bjarte Eikum.

Røde Kors-bistand

I seks-tiden iverksatte politiet søk etter mannen med både helikopter, Røde Kors-mannskaper og hundepatruljer.

- Vi har ikke noe konkret utgangspunkt for hvor søket skal begynne. Så fort alle mannskapene er på plass vil vi dele ut områder hver enkelt gruppe skal søke i, opplyser innsatsleder Eikum.

Dement

Politiet opplyser at med mannens gode fysiske form tatt i betraktning kan han i løpet av tiden han har vært savnet rukket å bevege seg et stykke fra behandlingssenteret på Dønski.

- Han er i god fysisk form, men han kan fort falle i søvn. Det er dermed ikke umulig for at han kan ha lagt seg for å sove et sted, opplyser Eikum.

Mannen er dement og er 90 år gammel. Han er ca. 175 cm høy, har hvitt hår og er iført lyse dongeribukser. Han skal ha på seg lys blå genser med skjorte under.

Les flere hendelsesnyheter her

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.