Skip to main content

Den hemmelige hagen

PARKLIV: Torbjørn Hansen jobber i parkavdelingen i Bærum kommune, og er blant annet ansvarlig for at deres 80 små og store blomsterurner i sentrumsområdene vedlikeholdes. Han ønsker flere besøkende velkommen til blomsterparken sentralt i Sandvika.
PARKLIV: Torbjørn Hansen jobber i parkavdelingen i Bærum kommune, og er blant annet ansvarlig for at deres 80 små og store blomsterurner i sentrumsområdene vedlikeholdes. Han ønsker flere besøkende velkommen til blomsterparken sentralt i Sandvika.

Bærum kommune har brukt nærmere én million kroner på en blomsterpark i Sandvika – som knapt noen har lagt merke til. Nå lurer park-byråkratene på hvor beundrerne blir av.

34 ulike planter, nøye utvalgt, følsomt plassert og pedagogisk dandert. Brosjyrer med oversikt over alle plantene – helt gratis, og til å ta med seg.

Likevel er Bærum kommunes «pedagogiske park» blitt en av de best bevarte hemmelighetene i Sandvika sentrum.

– Vi ønsker å gjøre den pedagogiske hagen mer kjent, innrømmer Torbjørn Hansen i parkavdelingen i Bærum kommune.

Har satset mye

Både slottsgartneren, Bærum hagelag og flere kommuner har hittil vært på befaring for å ta den pedagogiske hagen, også kalt Rønne Park, i skue. Men det hjelper lite, så lenge lokalbefolkningen uteblir.

– Vi har satset mye på denne parken, men vi trenger litt hjelp til markedsføring. Det er få som bruker plansjene vi setter ut, sier Torbjørn Hansen, fra av parkavdelingen i Bærum kommune.

En god indikator på interessen for og aktiviteten i parken er monteren med brosjyrer over planteprakten.

Siden parken ble grunnlagt våren 2013 har de kun fylt på med 200 brosjyrer. Og fire av dem fikk Budstikka med seg.

Sentral oase

Parken, som ligger mellom Løkketangen og bussterminalen, er laget av gartner Tore Tonna og kostet 800.000 kroner.

Frem til i fjor bar gressplenen preg av forsøpling og uønsket aktivitet.

Den var tørr og sliten, men nå kan den skilte med 34 ulike stauder som brunstorkenebb, duehode og blodtopp.

Inspirasjon

– Jeg vil ikke si at det er vanskelig å få ut informasjon fra kommunen. Men vi ønsker at flere skal kjenne til, og bruke parken. Her kan man nemlig studere og hente inspirasjon fra gode og robuste sorter, sier Hansen.

– Dette er planter som alle kan ha i hagen sin, og som krever lite vedlikehold.

Spontane tilbakemeldinger

21 fast ansatte og flere sommervikarer sørger for at kommunens 830 parkanlegg blomstrer til glede for innbyggerne. Det fører til travle dager.

– Det er tøft å rekke over områdene, og vi får ofte spontane tilbakemeldinger fra folk om at de setter pris på det vi gjør, sier Hansen.

Parkavdelingen dro på inspirasjonstur til den svenske byen Enköping, hvor turister valfarter i ens ærend for å ta parkene i skue.

Tilbake i Sandvika og fulle av pågangsmot ønsket gartnerne å utføre tilsvarende vidunder her hjemme.

Benker

Men så langt har de store turistmengdene uteblitt.

Men det skal sies; flere benytter seg av benkene som er plassert langs parken i løpet av timen Budstikka er på befaring.

– Dette er laget av en av de flinkeste gartnerne vi har, det er lærerikt, ikke minst er det jo så populært med stauder. Nei, vi vil virkelig at flere skal benytte den pedagogiske parken vår, sier Hansen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.