Skip to main content

Delte meninger om asylmottak på Stabekk

KAN BLI ASYLMOTTAK: Det er i dette bygget på øvre Stabekk at Andenæs-gruppen ønsker å åpne midlertidig mottak for asylsøkere.
KAN BLI ASYLMOTTAK: Det er i dette bygget på øvre Stabekk at Andenæs-gruppen ønsker å åpne midlertidig mottak for asylsøkere.

Andenæsgården på øvre Stabekk kan bli midlertidig mottak for asylsøkere.

For snaut to uker siden dumpet det et nabovarsel ned i postkassen til folk i området. Varselet gjelder bruksendring av bygningen i Gamle Drammensvei 48 til midlertidig asylmottak.

LES MER HER: Nå kan det bli asylmottak på Stabekk

Ekteparet Astri og Martin Solnes har akkurat vært og handlet mat på øvre Stabekk når de møter Budstikka.

– Et så stort sted som dette må kunne ta imot noen asylsøkere som trenger hjelp. Det vil være en fin bruk av det bygget, sier ekteparet før de rusler videre med sine handleposer.

Delte meninger

I kommentarfeltene på Budstikka.no har det gjennom helgen vært ulike reaksjoner på Andenæs’ planer. Mange er positive og en del er negative.

En dame, som ønsker å være anonym er litt mer skeptisk.

– Jeg kan ikke si at jeg er så positiv til det, men det er jo mennesker som trenger hjelp, så vi må jo bidra hvis vi kan. Nei, jeg kan ikke være helt negativ, sier damen.

LES OGSÅ:

Leter i kommunens boligmasse etter muligheter for asylmottak

Vollen-lærer tar med elevene til asylmottak

Her er investoren som leier ut til asylsøkerne på Dikemark 

– Dugnad

På gatekjøkkenet Stabekk hamburger, pizza og kebab står Twana Farok og serverer hurtigmat.

– Jeg tror ikke et slik mottak vil passe her midt på Stabekk. Det kan bli kaos, dette er et litt for lite sted, sier Farok til Budstikka.

Han mener at folk på Stabekk ikke er vant til asylsøkere.

– Vi er ikke formelt spurt til råds, men jeg regner med at dette nabovarselet innleder en teknisk runde hvor man vurderer om det overhodet er mulig å ha mottak der. Hvis kommunen vurderer lokalet som ok, og det er nok med skoler og sysselsetting etc., forventer vi en formell henvendelse til lokalsamfunnet om dette er en dugnad vi mener vi kan være med på, sier Jan Christian Mollestad i Vestre Stabekk vel.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.