Skip to main content

De vil gi bedriftene en verktøykasse for det grønne skiftet

MILJØTRIO: Asker Næringsråds direktør Yngve Bastesen (f.v.), Ann-Kristin Ytreberg, daglig leder i stiftelsen Miljøfyrtårn, og Askers ordfører Lene Conradi.

Nå vil Askers næringsliv og kommunen konkretisere hva det vil si å jobbe med miljø og bærekraft.

– Vi ønsker å gi bedrifter en konkret verktøykasse, ikke bare store ord. En konkret og enkel måte å komme i gang med omstillingen på er å miljøsertifisere seg, sier Asker Næringsråds direktør Yngve Bastesen.

Næringsrådet har allerede tatt initiativ til å starte et forum for bærekraft blant sine medlemmer. Her forteller bedrifter i Asker, Røyken og Hurum om hva de har gjort for å bedre sitt miljø- og klimaavtrykk.

Flere har startet med miljøledelse og -sertifisering og forteller at det har reelle miljøeffekter og er lønnsomt og lurt i forhold til omdømmet, å kutte kostnader og bygge en kultur for å tenke nytt. Derfor har næringsrådet nå valgt å starte et eget felles sertifiseringskurs i samarbeid med stiftelsen Miljøfyrtårn.

LES OGSÅ: Veas og Statkraft vurderer å legge sjøledning fra Bjerkås til Tofte

Bærekraft er vårens tema

Ordfører Lene Conradi ønsker flere miljøsertifiserte bedrifter i Asker, fordi det vil gjøre det enklere for kommunen å skjerpe innkjøpskravene og gjøre næringslivet mer konkurransedyktig.

Bærekraft blir hovedtema på Næringslivets nettverksdag i Asker 8. mai, og 12. juni inviteres de nysertifiserte bedriftene til en egen markering i rådhuset.

– Med bærekraft i ryggraden

Det viktige med miljøledelse og -sertifisering er tredelt, sier daglig leder i stiftelsen Miljøfyrtårn, Ann-Kristin Ytreberg fra Asker:

– For det første å få oversikt over sine miljø- og klimapåvirkninger og gjøre kontinuerlige forbedringer. For det andre å få et klimaregnskap, slik at man kan vise frem resultatene. Det tredje og kanskje viktigste er å innføre en kultur hvor bærekraft blir ryggraden og kan føre til at man ser og utnytter muligheter, sier hun.

I en kundeundersøkelse blant snart 5.900 sertifiserte bedrifter, svarer hele 81 prosent av de private bedriftene at de i stor eller svært stor grad ser miljøforbedringer etter sertifiseringen. 52 prosent opplyser at de opplever omdømmeforbedringer, mens 40 prosent sier at de ser kostnadsbesparelser som et direkte resultat av sertifiseringen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.