Forslagene er mange når de unges kommunestyre i Asker tirsdag skal fordele 300.000 kroner til prosjekter som de unge selv i kommunen ønsker seg.

De unges kommunestyre i Asker består av totalt 55 representanter fra 6. trinn på barneskolen (34 representanter), 9. trinn på ungdomsskolen (15 representanter) og 1. klasse på videregående (6 representanter).

– Ordføreren kan bruke den hvis hun ønsker en pause fra det harde arbeidet hun gjør, heter det i forslaget om klatrestativ.

Møtet begynner kl. 09.00 i kommunestyresalen i rådhuset, så denne dagen har representantene godkjent fravær fra skolen.

MAGASINREPORTASJE: Lærepengene som kom, ble vedtatt og forsvant

De voksne politikerne i Asker formannskap har møte senere samme dag med blant annet følgende saker: Vannscooterkjøring, regulering av Brønnøya, tjenestepensjonsordning, politidistriktsgrenser og utbyggingen av skolene Landøya og Risenga.

Onsdag møtes Asker bygningsråd for å ta stilling til saker fra Brønnøya, Dueåsen og Tyrihansveien på Borgen, Otto Blehrs vei på Nesøya og Vipeveien ved Asker sentrum.

Unge diskuterer skoler

Også i Bærum møtes de unge denne uken, når ungdomsrådet har møte i dag mandag. Ungdommene skal blant annet diskutere de omstridte planene om nedleggelse og utbygging av ulike skoler i Bærum.

Bærum formannskap har møte tirsdag. Her skal politikerne blant annet ta for seg utbygging av Stabekk sentrum, striden rundt fri etablering av fastleger i Bærum og månedsrapport fra februar for økonomien i Bærum kommune.