Skip to main content

De smiler til tyvene - og stopper dem

MOT TYVERI: Foran er butikksjef ved Kiwi Vøyenenga, Lars Joachim Bakken og Cathrine Aubert, butikksjef ved Cubus på Trekanten. De jobbet aktivt mot tyveri og fikk Husfruens nøkkelknippe diplomet mot dette. Bak fra venstre: Petter Høgli, Lisbeth Hammer Krog, Jan Fredrik Larsen, Lene Conradi og Kjersti Lilloe-Olsen.

Kiwi på Vøyenenga og Cubus på Trekanten har utmerket seg lokalt i kampen mot butikktyveri. Nå er de belønnet.

Cubus på Trekanten ved butikksjef Cathrine Aubert og Kiwi på Vøyenenga ved butikksjef Lars Joachim Bakken fikk for få dager siden utdelt den såkalte «Husfruens nøkkelknippe» av politiførstebetjent Petter Høgli fra politiet.

Diplomet går til forretninger som har utmerket seg i det å forebygge butikktyveri.

LES OGSÅ: Disse kjempet best mot nasking og svinn

Oversikt over husholdningen

– Husfruen hadde i gamle dager full oversikt over sin husholdning. Hun tok vare på varene, sa Høgli under utdelingen.

Han forklarte videre at forretninger som makter å bekjempe butikktyveri, kan sammenlignes med slike husfruer. Høgli trakk frem at Kiwi på Vøyenenga og Cubus på Trekanten har utmerket seg i kampen mot butikktyveri og således fortjener «Husfruens nøkkelknippe».

LES OGSÅ: Vi stjeler for 13 mill. i adventstiden

Verktøy og smil

Verktøyene de to forretninger bruker finnes i en manual Handelsstandsforeningen i Asker og Bærum har utviklet i samarbeid med politiet. «Våkn Opp» heter den.

Et hovedpoeng er å innta en aktiv holdning overfor kunder på en positiv måte. Blant gode råd i manualen er:

  • Bruk blikket og få øyekontakt med kunden når de kommer inn.
  • Møt kunden og vis oppmerksomhet
  • Vær på selv om de bare skal «kikke litt».
  • Tenk vareplassering og mengde vare på utsatte steder i butikken.

Et samfunnsproblem

Jan Fredrik Larsen, leder av Handelstandsforeningen, påpeker at butikktyveri er en utfordring for alle forretningsdrivende.

- Men manualen og de to butikkene her viser at vi som driver forretning kan stanse denne utviklingen. Blant annet da med oppmerksomhet, service og smil, sier Larsen.

De to ordførerne, Lisbeth Hammer Krog og Lene Conradi var også tilstede ved utdelingen og berømmet vinnerne, og kampen mot butikktyveri.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.