Skip to main content

- De får tagge på soverommet

Linda Medalen (H) roser kommunens nulltoleranse til tagging/grafitti. Hun tror det har gitt gode resultater. FOTO: INNSENDT
Linda Medalen (H) roser kommunens nulltoleranse til tagging/grafitti. Hun tror det har gitt gode resultater. FOTO: INNSENDT

Linda Medalen (H) krever absolutt nulltoleranse til tagging - med unntak av eget soverom.

I uken som var evaluerte Asker-politikerne kommunens strategi i forhold til tagging/graffiti. Nulltoleranse skal opprettholdes, selv om enkelte i kommunestyret oppfordret til at noen former for graffiti kunne godkjennes.

- Hvis ungdom absolutt må tagge, får de tagge på sitt eget soverom. Jeg viser til straffeloven her. Det er ulovlig å tagge, sier Linda Medalen (H).

Hva mener du? Delta i debatten.

Medalen jobber selv i politiet i Asker og Bærum, og sier at tagging ikke lenger er et stort problem i Asker.

- Det er ikke mye av det, kun noen smågutter. Det er viktig at vi viser ingen oppmerksomhet til tagging/graffiti. Det har vist seg å være en vellykket strategi, påpeker hun.

Taggfritt i to år

Asker kommunestyre vedtok i 2007 strategi og tiltak for et taggefritt Asker. I saken ble rådmannen bedt om å komme tilbake med en evalueringsrapport innen utgangen av 2009.

Evalueringen er foretatt av en sammensatt gruppe hvor det er innhentet informasjon fra interne enheter innenfor tjenesteområdene eiendom, teknikk og miljø, kultur, frivillighet og fritid, oppvekst, samt eksterne samarbeidspartnere som politiet, jernbaneverket, Telenor og Hafslund.

Nedgang

Fokuset på området har ifølge Medalen medført en bevisstgjøring på alle nivåer knyttet til å etablere manglende aksept og en sosial kontroll av det offentlige rom for å unngå tagging/graffiti. Videre er det etablert gode rutiner for dokumentasjon, anmeldelse og fjerning av tagg/graffiti der det fortsatt forekommer.

Asker kommune har også opplevd en nedgang i omfanget av denne type hærverk på offentlige bygg.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.