Skip to main content

De dyreste hyttene i landet ligger i Bærum

GRIMSØYA: Eiendommen til Ferd-sjef Johan H. Andresen er én av mange store fritidseiendommer på øyene i Bærum.

Kort reisevei og store eiendommer gjør hyttene i Bærum svært attraktive.

Det er Dagens Næringsliv som omtaler statistikken over prisene på hytter inntil 100 meter fra sjøen på kommunenivå fra Statistisk sentralbyrå.

Snittprisen for en hytte langs sjøen i Bærum var på 9,2 millioner kroner i perioden mellom 2014 og 2017. Det er den høyeste snittprisen i landet. I Asker lå den på fem millioner kroner.

Statistisk sentralbyrå trekker frem disse forklaringene til de høye prisene i Bærum:

  • En viktig årsak til de høye prisene innerst i Oslofjorden er den sentrale beliggenheten med kort vei til sentrum av Oslo og en stor kjøpergruppe med penger.
  • De små øyene har en del eksklusive eiendommer.
  • Det er nokså få fritidseiendommer som selges på det åpne markedet i dette området. Det siste er også med på å øke prisene.

– Deler av Bærum kommune ligger veldig gunstig til, samtidig som det er store og flotte fritidseiendommer med kort reisevei, sier eiendomsmegler Mick Heiskel Rødsten i Privatmegleren til avisen.

Han mener at det er få hytter til salgs og at det er med på å dra prisene opp når en eiendom endelig kommer for salg.

 

 

Få og eksklusive

Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge er ikke overrasket over at Bærum topper statistikken.

– Det som omsettes i Bærum er blant det dyreste både i boligmarkedet og fritidsboligmarkedet, sier Eiendom Norge-sjefen til avisen.

Bærum hadde også den høyeste gjennomsnittsprisen når avstanden til kysten er mellom 100 og 400 meter.

Med et gjennomsnitt på 9,1 millioner kroner for hytter med denne avstanden fra strandlinjen er de langt foran Asker, som er nummer to på lista med et snitt på 4,2 millioner kroner.

Hver fjerde omsatte hytte lå i strandsona

Dersom vi tar med alle fylkene med kyststripe, er de gjennomsnittlige prisforskjellene mindre, skriver Statistisk sentralbyrå i sin analyse.

En av fire hytter som ble omsatt i fritt salg i perioden 2014–2017, lå nærmere kysten enn 100 meter, mens 17 prosent av hyttene hadde en avstand til kysten på mellom 100 og 400 meter.

Nesten 60 prosent av de omsatte hyttene ligger derfor lenger enn 400 meter fra kysten.

Prisene faller når avstanden til kysten øker. Gjennomsnittlig kjøpesum for hytter som ligger mer enn 400 meter fra kysten, var 1,5 millioner kroner.

Gjennomsnittsprisen for alle hyttene som ble omsatt i fritt salg i strandsonen i fireårsperioden, var 2,2 millioner kroner.

Overdragelser  

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.