Skip to main content

Dahl på topp for Rødt Asker

LISTETOPP: Bård Kjetil Dahl (50) håper på plass i Asker kommunestyre for Rødt fra høsten.

Bård K. Dahl (50) fra Heggedal topper nominasjonslisten for Rødt Asker ved høstens kommunevalg.

Dahl (50) jobber som miljøarbeider på den psykiatriske barne- og ungdomsinstitusjonen Bjerketun i Bærum og som spesialkonsulent i Bærum kommune med ansvar for Emma Hjorth Museum.

De fire første på listen er kumulert. Hvis Rødt får inn én representant i Asker kommunestyre, er det derfor velgerne som avgjør hvem av de fire det blir.

LES OGSÅ: Rødts Stugu satser på nytt etter 24 år

Bak Dahl følger jurist Marit Elizabeth Sand Solvik (47) fra Hvalstad, deretter på 3. plass Rødt Ungdoms generalsekretær Tobias Langås Handeland (20) fra Heggedal og på 4. plass lærer Kaja Kjølen (40) fra Røyken. Tre av de fire øverste er dermed fra dagens Asker.

Tidligere RV-leder Aksel Nærstad (67) fra Hvalstad er nummer 33 av de 34 på listen.

Comeback etter 24 år?

Rødt har ikke hatt representant i Asker kommunestyre siden Elisabeth Sommerfelt (RV) i 1991–1995. Sommerfelt (67) står også på listen denne gang.

Ved kommunevalget i 2015 fikk Rødt 275 stemmer i Asker og 86 i Røyken, mens partiet ikke stilte i Hurum. Oppslutningen økte kraftig ved stortingsvalget i 2017 til 557 stemmer i Asker (1,6 prosent) og 217 i Røyken (1,8 prosent).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.