Skip to main content

– Da jeg var seks år begynte jeg å jobbe på en teppefabrikk

NASER YAQUBI (18): – Da jeg jobbet i Iran hadde de veldig lite utstyr på byggeplassene og ikke sikkerhetsutstyr - ikke hjelm en gang. Her har de ordentlig stillas og tusen forskjellige sager og annet verktøy.
NASER YAQUBI (18): – Da jeg jobbet i Iran hadde de veldig lite utstyr på byggeplassene og ikke sikkerhetsutstyr - ikke hjelm en gang. Her har de ordentlig stillas og tusen forskjellige sager og annet verktøy.

Jeg var 13 år og 8 måneder da jeg kom til Norge. Jeg kom alene. Reisen var skummel, men man møter mange snille mennesker underveis som viser veien videre.

Navn: Naser Yaqubi (18)

Fra: Afghanistan

Kom til Norge: 2011

Bor: Borgen, Asker

Drømmer om: Å bli tømrermester og starte eget firma

Jeg er fra Afghanistan, men er vokst opp i Pakistan. Der må barna jobbe i stedet for å gå på skole, for å hjelpe familien sin så de har råd til mat. Da jeg var seks år begynte jeg å jobbe på en teppefabrikk – jeg er en mester i å knyte tepper.

LES OGSÅ: – Vi kan drømme samme drøm, men jeg må jobbe hardere

Etter hvert ble jeg sendt videre til Iran for å tjene penger til reisen hit. Jeg jobbet med å mure hus. Nå bygger jeg hus her. Jeg jobber hardt. Snart er jeg ferdig utdannet tømrer, jeg har to år igjen som lærling. Jeg drømmer om å bli tømrermester med eget firma.

Jeg er glad for å ha begynt på skole i Norge. I 2011 gikk jeg i en velkomstklasse i Skiptvedt. Vi skulle feire juleball sammen med resten av skolen, vi fikk dress og lærte hvordan vi skulle danse. Det var første gang jeg tok en jente i hånden. Det var rart. Hjemme var det ikke lov. Nå tenker jeg at det er helt normalt. Jeg har en kjæreste fra Chile nå, vi har vært sammen i ni måneder.

LES OGSÅ: – Vi hører fortsatt på nyhetene om folk som dør

Det er stor forskjell på ungdom her og der jeg kommer fra. Her kan vi komme i gang med livet og ut i jobb. Der er det utrygt og ingen jobber, det bombes og folk blir drept hver eneste dag.

Da jeg kom til Norge var jeg ikke så glad, jeg tenkte mye på veien hit, familien min og usikre tanker om fremtiden. Spesielt vanskelig var det fordi jeg ikke kunne språket. Nå har jeg lært meg godt norsk og er utrolig glad for å ha fått en kjempefin læringsplass, der trives jeg godt og lærer mye hver dag.

LES OGSÅ: Antall enslige mindreårige flyktninger firedoblet på ett år

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.