Skip to main content

Cresco gir deg gebyr på kredittkort hvis du ikke bruker det

GRATIS: Det er gratis å bruke Cresco Gold til varekjøp, så lenge du betaler innen tidsfristen. Men bruker du ikke kortet i det hele tatt, da blir du ilagt et gebyr. FOTO: DAG TUFTE
GRATIS: Det er gratis å bruke Cresco Gold til varekjøp, så lenge du betaler innen tidsfristen. Men bruker du ikke kortet i det hele tatt, da blir du ilagt et gebyr. FOTO: DAG TUFTE

Kredittkort-selskapet Cresco innfører gebyr dersom kundene ikke bruker kredittkortet.

Cresco Gold-kundene i Asker og Bærum og resten av landet får i disse dager brev om at selskapet innfører «administrasjonsgebyr ved inaktiv kort/konto siste 12 måneder på kroner 149».

DnB-eide Cresco markedsfører sine kredittkort blant annet ved å gi rabatter hos Elkjøp.

Fra butikken på Slependen kjenner Budstikka til at kunder er tilbudt flere hundre kroner i prisavslag på hvitevarer mot å få faktura i posten, fremfor å betale i kassen.

«Fakturaen» viser seg så å være en kredittkortregning på et ferskt Cresco-kredittkort.

Kredittkortet markedsføres som «uten årsavgift» og «gebyrfrie varekjøp». Tilsynelatende er det opp til Elkjøp-kunden å velge om man bare vil ta med seg rabatten og så glemme kredittkortet som fulgte på kjøpet, eller om man også vil ta det nye Cresco-kortet i ordinær bruk.

Men nå har Cresco altså innført gebyr – for ikke å bruke kortet.

LES OGSÅ: – Vi har vært noe uklare

– Utilbørlig press

– Vi har fått reaksjoner fra kunder som oppfatter dette som utilbørlig press for å bruke kortet. Og det har vi full forståelse for, sier rådgiver Line Klefstad i Forbrukerrådets avdeling for Asker, Bærum, Østfold og Follo.

– Men kan det være lov å ta betaling for det man ikke bruker?

– Det ligger nok innenfor vilkårene for kredittkortselskapet. Vi kan ikke se at det er et direkte brudd på lov eller regler, svarer Klefstad.

– Så kundene må bare finne seg i dette nye gebyret?

– Nei, man kan bare si det opp så skal man slippe det nye gebyret. Kredittkortkunder bør gå inn på finansportalen.no og se på de ulike vilkårene. Det er ganske store forskjeller på gebyr og renter på de ulike kortene, man bør vurdere sine egne behov før man velger kort, presiserer Klefstad.

LES OGSÅ: – Dropp kredittgaver

– Omvendt årsgebyr

Når Budstikka henvender seg til DnB som eier Cresco, kjenner informasjonsdirektør Even Westerveld først ikke til nyordningen.

Etter å ha undersøkt kommer Westerveld tilbake til Budstikka.

– Det stemmer at vi har innført et gebyr på inaktive Cresco-kort. Disse kortene har ikke årsgebyr. Det blir derfor et slags omvendt årsgebyr hvis man ikke bruker kortet. Hvis man ikke vil betale gebyret er det bare å avslutte kortet, forklarer Westerveld.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.