Skip to main content

Christine (16) kjøpte brukt ballkjole i fjor – selger den videre i år

BALLMODELL: - Jeg vil at andre jenter skal få den samme muligheten som jeg fikk til å finne en kjole de kan være stolt av uten at det koster altfor mye, sier Christine Øiestad (16). Hun brukte denne kjolen på skoleball i fjor og fronter den på årets salgsplakater (bildet). Onsdag kveld selger hun kjolen videre på  bruktmarked på Radar i Asker.
BALLMODELL: - Jeg vil at andre jenter skal få den samme muligheten som jeg fikk til å finne en kjole de kan være stolt av uten at det koster altfor mye, sier Christine Øiestad (16). Hun brukte denne kjolen på skoleball i fjor og fronter den på årets salgsplakater (bildet). Onsdag kveld selger hun kjolen videre på bruktmarked på Radar i Asker.

Årets ballkjolemarked i Asker blir større enn noen gang: I år inviteres også jenter fra Bærum, Røyken og Hurum til å kjøpe eller selge brukte festkjoler.

– Jeg følte meg som en prinsesse da jeg hadde på meg denne ballkjolen i fjor, forteller Christine Øiestad (16), som går i førsteklasse på Asker videregående skole.

16-åringen fra Borgen er modell på salgsplakatene for årets mest glamorøse bruktmarked i Asker. Iført en lang, lys, stroppeløs kjole med glitrende stener på overdelen er budskapet at det onsdag kveld, i Radars lokaler i Asker sentrum, er storslagent salg av glitter og stas.

Christine kjøpte kjolen på det samme bruktmarkedet i fjor.

– Jeg var heldig og fikk en fin kjole til en overkommelig pris da jeg skulle på ball på ungdomsskolen.

Makspris på kjolene

– Det blir fort veldig dyrt med skoleball. Særlig for jentene, som bruker mye penger på kjoler, sko, vesker og styling, sier Cecilie Gjerde, ungdomskoordinator på Borgen. Og primus motor for ballkjolemarkedet i Asker, som onsdag arrangeres for tredje gang.

I fjor sto flere hundre jenter og foreldrene deres i kø for å sikre seg kjoledrømmen.

Opplegget er klart: jenter på 10. trinn, samt mødrene deres, inviteres til ungdomsklubben Radars lokaler i Asker sentrum onsdag kveld for å finne, prøve og kjøpe en brukt ballkjole.

Og ikke nok med bruktmarkedet: hit kommer også frisører og stylister for å veilede pyntelystne unge kvinner.

For å holde prisnivået ned, er det satt en makspris på kjolene på 1.500 kroner.

1.300 potensielle kunder

Nytt i år er at invitasjonen også går til jenter som skal på ball i Bærum, Røyken og Hurum.

– Dette blir stort, sier Gjerde, som med utvidelse til nabokommunene får drøyt 1.300 potensielle kunder på bruktmarkedet. Det er så mange jenter som går i 10. klasse i de fire kommunene.

Flere andre steder har også bruktkjolemarked, som Vøyenenga og Belset. Men det største i traktene våre er helt klart på Radar.

Gjerde oppfordrer unge kvinner som har en pent brukt ballkjole som samler støv i skapet om å stille som selger på markedet. Finstasen kan leveres på Radar kvelden før kvelden, det vil si tirsdag.

Det er en oppfordring Christine støtter fullt og helt.

– Jeg hadde litt lyst til å beholde kjolen siden jeg synes den er så fin, innrømmer ballmodellen. Men nå er hun fast bestemt på at antrekket, som ikke er brukt siden 10.-klasseballet for ett år siden, skal ut av skapet og ut på nye eventyr.

– Jeg vil at andre jenter skal få den samme muligheten som jeg fikk til å finne en kjole de kan være stolt av uten at det koster altfor mye. Det er jo veldig sjelden jeg selv er på ball, sier Christine Øiestad.

Strammer inn på juleball

Det imiderltid ikke alle ungdomsskoler som har ball. På Østerås skole i Bærum er rektor Ronny Hoset helt klar på at det ikke blir juleball der i år heller, etter han i fjor satte ned foten.

- Det blir ikke ball her så lenge jeg er rektor, bekrefter Hoset til Budstikka.

Også ved Bekkestua skole er det strammet inn på hva som er greit og ikke når elevene skal på det som nå kalles "nyttårsfest", ikke "ball".

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.