Skip to main content

Charter-Svein vil ut av Asker-politikken

Svein Østvik (60) har meldt seg ut av Asker SV og vil nå helt ut av Asker-politikken.

Svein Østvik (60) har meldt seg ut av Asker SV og vil nå helt ut av Asker-politikken.

Foto: KNUT BJERKE

Asker formannskap skal tirsdag avgjøre om Svein Østvik skal fritas fra sine politiske verv i Asker.

Realitydeltageren Østvik, kjent som Charter-Svein, ble i 2019 valgt som 6. vararepresentant for SV i Asker kommunestyre. Han er også 3. varamedlem i utvalg for velferd. Politisk sekretariat i Asker opplyser overfor formannskapet at Østvik er innkalt flere ganger, men aldri har møtt opp i kommunestyret eller utvalget. 

Østvik har meldt seg ut av SV. I en sms til kommunen søker han fritak fra sine verv fordi han oppholder seg i lengre perioder i Spania.

Også en rekke andre saker skal opp i lokalpolitikken denne uken: 

Asker:

Formannskapet tirsdag: Valg til ungdomsrådet, gebyr og brukerbetaling, navn på møteplasser på Risenga og navn på stikkvei fra Semsveien.

I Asker er det også berammet møter i Tofte lokalsamfunnsutvalg (onsdag), og i eldrerådet, ungdomsrådet, råd for personer med funksjonsnedsettelser, og lokalsamfunnsutvalgene i Heggedal og Slemmestad (alle torsdag).

Bærum:

Kontrollutvalget mandag: Samfunnssikkerhet og beredskap for Bærum, situasjonen på Krisesenteret, bemanning på bo- og behandlingssentre.

Kommunestyret onsdag: Utvikling av Sandvika sjøfront, ressursbruk i Bærum sammenlignet med blant annet Asker, delegasjon av vigselsmyndighet.

I Viken er det møter i komité for finans, administrasjon og klima (mandag), yrkesopplæringsnemnda (tirsdag), fylkestinget (onsdag og torsdag) og fylkesrådet (torsdag).

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.