Skip to main content

Bygde trippelhus i barndomsskogen

SAMLET: Herman (47), Henriette (43) og Helene (41) står i barndomsskogen foran hvert sitt hus. Sammen valgte de å bygge tre eneboliger ved siden av hverandre. Fra takterrassene har de utsikt mot skogen og havet.

Som liten lekte de i trehytten i skogen på familiens tomt.

I dag er den lille hytten erstattet av trippeboligen tegnet av arkitekt Knut Hjeltnes.

Tomten arvet Herman (47), Henriette (43) og Helene (41) av sine foreldre, og sammen vokste de opp i huset ovenfor der deres mor fremdeles bor.

SE BILDESERIEN:  Trippelbolig på Snarøya

Mer spontant

I flere år levde søsknene Høyskel på hver sin kant.

Men for et år siden flyttet de inn i hvert sitt hus med hver sin familie.

Tett inntil hverandre valgte de å bo, og det angrer de ikke på.

– Til nå har det kun vært fordeler med å bo nær mine søsken. Vi kan stikke innom for en prat, spise middager sammen, og ikke minst hjelpe hverandre i hverdagen, sier Helene, i det søsteren Henriette kommer over gressplenen og banker på verandadøren.

– Jeg er veldig glad for at vi bor ved siden av hverandre. Det er hyggelig å treffe hverandre mer spontant, sier Henriette.

 

TRIPP: Spesialbygd kjøkken med lakkerte mdf-fronter og kjøkkenøy i Corian. Herman og familien har valgt hvitt kjøkken og hvit peis. I de tre boligene er vegger og himlinger kledd med ospepanel i hovedetasjen. Kjøkkengulvet er i slipt betong.

LES OGSÅ: Glamorøst og rocka i Villa von Krogh

Utfordrende tomt

Den nordvestvendte skråningen på Snarøya med utfordrende solforhold var utgangspunktet til arkitekt Knut Hjeltnes.

Her skulle boligene tilpasses terrenget og hverandre.

– Husene har i stor grad samme detaljering og samme hoveddisposisjon, med hovedrommene oppe og entré og utleie nede. De romlige løsningene for de tre husene er svært ulik. Det har vært viktig å gi boligenes interiør best mulig dagslys, sier arkitekt Knut Hjeltnes.

LES OGSÅ: Lun og herlig romfavoritt i gammelt laftehus

Husene går over to etasjer, med flere nivåer i terrenget. Vinduene er strategisk plassert for å gi best mulig utsikt og lys.

Til felles har boligene vegger og himlinger kledd med ospepanel i hovedetasjen.

Gulvene er slipt betong og tregulv. Eik hos Herman, og ask hos de to søstrene.

TRAPP: Kjøkkenet er husets hjerte i Henriettes bolig. Her samles gjerne familie og venner over matlaging. Ut vinduet har Henriette utsikt over trekronene.

Mye lys og treverk

En lysere stil med mye hvitt i interiøret har Herman og familien valgt i sitt hjem.

– De fleste møblene hadde vi med oss fra tidligere, bortsett fra skinnsofaen i stuen som er plassbygd, sier Herman.

Henriettes hus er mindre og mer kompakt, med mulighet til å dele inn i soner.

Stilen er minimalistisk, samtidig som hun liker å samle på glass og servise.

Innredningen går i naturfarger og grått, i likhet med søsterens fargevalg.

LES OGSÅ: Et lite hint av sør i nord

Boligen til Helene går over fire ulike nivåer i terrenget med mange trapper.

Innredningen er i husets stil, og de fleste møblene er plassbygd i trematerialer.

 

TRESKO: Hver morgen flommer solen inn på kjøkkenet til Helene og familien. Den integrerte innredningen er i ulike trematerialer som ask, osp og furu.

Skjermfylt uterom

Utvendig er sokkeletasjen i bordforskalet betong, og hovedetasjen i gråbeiset tresjiktsplater av gran.

Svarte trevinduer og grønn taktekking gir trippelboligen et originalt uttrykk.

Hvert hus har et eget skjermfylt uterom med terrasse og gressplen.

På takterrassene har søsknene utsikt mot havet og skogen.

– Mye av skogen er bevart og vi ser trær fra nesten alle vinduer. Jeg har en følelse av at skogen velter inn i boligen. Husene ligger i en blindvei og det er utrolig stille her med mye fugleliv og rådyr, sier Helene.

Filosofien har vært å tilpasse husene til naturtomten.

Og med blåbær og tyttebærlyng utenfor verandadøren kan søsknene igjen nyte barndomsskogen.

LYSGLIMT: Gjennom det smale vinduet i stuen har Helene og familien utsikt mot himmel og hav.

LES OGSÅ: - Vi bor i en crazy idéboble

Les flere artikler