Skip to main content

Bussjåfører raser over elendige forhold på pauserom

DÅRLIG ISOLERT: Det er kort vei fra spisebord til toalett, noe som gir utslag i både uønsket lyd og lukt for bussjåfører som spiser lunsjen sin.

Bussjåfører i Norgesbuss fortviler over dårlige forhold på pauserommet på Sandvika stasjon.

Bla i vinduet over for å se flere bilder.

– Vi kan høre folk tisse og bæsje mens vi spiser. I tillegg siver toalettlukten ut i pauserommet. Vi har hatt det slik i tre år, fortviler en mangeårig bussjåfør i Norgesbuss.

Han ønsker å være anonym, men vil gjerne vise frem det lille pauserommet som bussjåførene har til rådighet.

– Kjøleskap og mikrobølgeovn har ikke blitt rengjort på flere måneder, og gulvet som er lagt er umulig å holde rent, fortsetter han.

– Vi har 25 minutters pause i løpet av en ni timers arbeidsdag. Det er vel ikke for mye forlangt å få et rent rom hvor vi kan sitte i fred og ro og spise uten sjenerende lukt og lyder? spør bussjåføren.

Mer om stasjonen: Nytt liv til Sandvika stasjon

– Et gjennomgående tema

Tillitsvalgt for bussjåførene hos Norgesbuss på Furubakken på Bekkestua, Rune Johansen, bekrefter at det er flere av bussjåførene som har reagert på pauserommet.

– Våre medlemmer er ikke tilfreds med den løsningen som er der i dag. Det er et gjennomgående tema, sier Johansen.

– Hva er det folk reagerer mest på?

– Det er den fysiske utformingen av lokalene, uten isolasjon inn til toalettene. Det resulterer i at vi hører og lukter det som skjer på toalettet mens vi spiser maten vår. Det er den verste biten av det, fortsetter han.

Johansen forteller at de midlertidige lokalene de hadde før ombygningen av Sandvika stasjon, faktisk var bedre.

– Det var nedslitt, men toalettene var adskilt fra selve spiserommet på en annen måte. Før ombyggingen hadde vi også et eget toalett for kvinner. Etter ombyggingen økte trafikken med 40 prosent, men toalettkapasiteten ble halvert, forteller Johansen.

Skal pusse opp i sommer

Akershus kollektivterminaler, som er et fylkeskommunalt foretak eid av Akershus fylkeskommune, leier pauserommet av Bane Nor.

– Vi har ikke vært bekjent at det har vært en utfordring før i mai, da vi fikk en henvendelse om at man ønsket å forbedre forholdene, sier administrerende direktør Jafar Altememy.

Han har forståelse for sjåførenes frustrasjon.

– Vi er enige om at det skal løftes opp til et bedre nivå enn det som er i dag, og har en plan om å pusse det opp i sommer slik at det blir triveligere der, legger han til.

Direktøren forteller at de i fylkestinget har fått innvilget 23 millioner kroner for å bedre fasilitetene til bussjåfører, og da spesielt i vest.

– Det ligger i planene å forsterke lettveggene, slik at de som spiser blir mer skjermet fra toalettene. Samtidig vil vi se litt på selve lokasjonen, fastslår Altememy.

– Vårt mål er at sjåfører skal få en bedre hverdag, og at de skal få ta pausen sin på best mulig måte. Det er det vi skal jobbe for. Vi tror at effekten av uthvilte og fornøyde sjåfører også smitter over på våre kunder, som er de reisende, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.