Skip to main content

Bunnskrapt kasse for Enklere Liv-gründers oppfinnerselskap

I økonomisk krise: Vettre-mannen Sverre Steensens selskap Unikia er i økonomisk krise, skriver DN. Bildet er fra da Budstikka besøkte Vettre-mannens idélaboratorium i Oslo i 2016.

Sverre Steensens oppfinnerselskap Unikia er på vei inn i økonomisk krise, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Steensen er best kjent som gründeren av butikkjeden Enklere Liv. Denne kjeden, som selger små og store duppeditter som skal gjøre folks liv enklere, gjorde Steensen til en godt formuende mann.

Men han solgte seg ut av Enklere Liv i 2015. Vettre-mannen måtte da gå, fordi de nye eierne ikke ønsket ham der lenger.

LES OGSÅ: Solgte seg ut i 2015 - nå er Enklere Liv konkurs

Enklere Liv gikk konkurs forrige uke, men nye eiere tok over fredag og kjeden drives videre. Kjeden har hovedkontor på Fornebu, og har butikker i Asker og Sandvika, samt på Rykkinn og Bekkestua.

LES OGSÅ: Enklere Liv gründer måtte gå

LES OGSÅ: Tax-free selskap overtar Enklere Liv

Underskudd på 115 millioner

Steensen skal ha puttet 90 millioner kroner inn i sitt nye oppfinnerselskap Unikia etter Enklere Liv-salget. DN skriver at status nå er at Unikia har hatt samlede underskudd på 115 millioner kroner i løpet av fire år.

Inntektene er redusert fra 110 til 12 millioner i løpet av fire år, egenkapitalen var redusert til 1,3 millioner ved utgangen av fjoråret, og det er registrert flere inkassosaker og utlegg på selskapet, skriver DN.

Nye eiere tror på fremtiden

Blant nye eiere inn i Unikia er advokat Else Bugge Fougner gjennom sitt selskap Torvterrassen Holding med 11 prosent og eiendomsutvikler Carl Christian Krefting med 17 prosent av aksjene.

Krefting sier han har tro på Unikias fremtid.

– Det er ikke til å komme fra at Sverre er god på idéutvikling og konseptutvikling. Det har han vist gjennom etableringen av Enklere Liv, sier Krefting til DN.

Idélaboratorium

Budstikka besøkte Vettre-mannen i Oslo i 2016. Han hadde da startet «verdens første Idélaboratorium», som var et helt nytt butikkonsept på Karl Johan og i Byporten.

Det var en kombinasjon av en butikk og et innovasjonssenter hvor alle kunne komme innom. «Skjeen som ikke søler» og «Paraplyen som ikke blir våt», var blant produktene han hadde der da.

Budstikka har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Sverre Steensen uten å lykkes.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.