Skip to main content

Bruker fjordisen selv om den ikke er meldt sikker

IKKE TRYGG: Isoppsynet i Bærum kommune melder at fjordisen ikke er trygg. likevel har flere benyttet fjordisen, som her ved Bestemorstranda på Høvik, de siste dagene. Selv om det ser ut som åpent vann, så er hele fjordflaten på bildet islagt.

Isoppsynet i Bærum kommune melder at fjordisen ikke er sikker. Men flere har brukt den de siste dagene likevel.

Torkild Marstrander, sammen med kona Anette Krogenæs, datteren Silje Marstrander og hunden Frøysa, gikk på skøyter på fjordisen ved Bestemorstranda på Høvik denne helgen.

– Det er glatt og fin skøyteis. Turen fredag var veldig idyllisk og flott. Det var lett tåke over fjorden og solnedgang. Det kunne ikke blitt bedre, sier han.

Han understreker at hvis man har lite kompetanse om fjordisen eller føler seg utrygg, så skal man ikke gå ut på den.

– Når de er sagt: Det finnes ikke trygg is, bare trygge skøyteløpere, sier han og legger til:

– Det er viktig at man har kompetanse og sikkerhetsutstyr i orden hvis man skal gå ut på isen før Isoppsynet melder om trygg is. Hvis man ikke har noe greie på dette, bør man vente, sier han.

Marstrander forteller at han selv er utstyr med ispigger og isstav for å undersøke om isen holder.

– Under turen fredag sjekket jeg istykkelsen flere ganger for moro skyld – den lå på litt over ti centimeter. Noen steder var den like under ti centimeter, forteller han.

LES OGSÅ: Reagerer på fiskeforbud i vinter 

Brannvesenet fraråder

Isoppsynet i Bærum kommune melder at «fjordisen er ikke trygg» og fraråder dermed all ferdsel på isen til de gir grønt lys.

Vakthavende brannsjef i Asker og Bærum brannvesen, Carl Fredrik Carlson, synes ikke det er noen god idé å bruke fjordisen før den er meldt trygg.

– Det vil jeg fraråde på det sterkeste. Vi må følge med på Isoppsynet, og hvis de melder at isen ikke er trygg, så bør man ikke bruke fjordisen. Det sier seg selv, sier han.

Han har ikke selv hørt om bekymringsmeldinger inn til brannvesenet om folk som har gått på isen.

Også politiet ber folk være aktsomme og følge rådene fra de som kontrollerer fjordisen.

– Politiet gir ikke egne råd rundt fjordisen, men så lenge isen ikke har lagt seg mer enn den har, viderebringer vi de rådene som de som har greie på dette gir. Det er å være aktsom og følge de angivelser som er gitt, sier operasjonsleder Tor Grøttum.

Heller ikke politiet har registrert hendelser eller bekymringsmeldinger rundt folk som ferdes på isen de siste dagene.

FRA SIST VINTER: Folk går på isen tross advarsler

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.