Skip to main content

Brøytebil og personbil kolliderte

BRØYTEBIL: Denne personbilen havnet i plogen på Røykenveien tirsdag formiddag. Bilføreren er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Røykenveien var delvis stengt i én time ved lyskrysset på Gjellum etter en kollisjon tirsdag.

Kollisjonen skjedde ved 11.30-tiden: En brøytebil og en personbil kolliderte i bakken ovenfor lyskrysset i Heggedal, i retning Røyken.

– Bilfører, en mann i 60-årene, er kjørt til Bærum sykehus for sjekk. Det skal imidlertid ikke være snakk om alvorlige skader, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt.

Han legger til at personbilen er påført store materielle skader, og at den måtte fraktes vekk på bergingsbil.

Etterforskes

Bilføreren er midlertidig fratatt førerkortet.

– Vi tror han kom over i motsatt kjørefelt, og at personbilen så traff plogen. Det er den informasjonen førerkortbeslaget bygger på, og saken vil bli etterforsket, sier Engeseth.

Medikament-mistanke

Politiet opplyser onsdag kveld at mannen som kjørte personbilen, mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand.

– Det er snakk om medikamenter. Og vi holder fast på at det var personbilen som kom over i feil kjørefelt, og som førte til hendelsen, sier Finn Erik Grønli, som er rådgiver ved trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

Røykenveien ble stengt rett etter i retning Gullhella/Asker rett etter kollisjonen, og politiet etablerte omkjøring via Rustadveien og Slemmestad/Slemmestadveien. Veien ble gjenåpnet for trafikk ved 12.30-tiden, altså én time senere.

LES OGSÅ: Ruter etter at busser endte i grøften igjen: – Vi er godt forberedt på snø

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.