Skip to main content

Brannvesenet ber folk våkne opp etter ny brann i Pinell-radio

SKUMMELT: Denne Pinell Go-radioen begynte å brenne i en bolig på Eiksmarka natt til torsdag. Rask handling fra huseier hindret trolig større brann- og personskader i boligen.

– Våkn opp! Det er rådet fra Asker og Bærum brannvesen etter at nok en Pinell-radio begynte å brenne natt til torsdag.

Det var ved 04-tiden natt til torsdag at nødetatene rykket ut til Eneboligbrann: Våknet av at radio sto i brann.

– Vi fikk melding om brann i en enebolig i Konglefaret på Eiksmarka. Da vi kom frem, viste det seg at huseier hadde våknet av at det brant i en radio i huset, fortalte politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli.

Heldigvis oppdaget huseieren brannen tidlig. Han fikk i seg noe røyk, men trengte ingen videre tilsyn på legevakt eller sykehus.

– Da huseieren oppdaget røyken, handlet han raskt og fikk radioen ut av huset. Dermed var det ingen behov for noen større innsats da brannvesenet kom frem, sier informasjonsrådgiver i Asker og Bærum brannvesen, Anne Aase Haraldsen.

ADVARTE OGSÅ I FJOR: Ber folk levere inn brannfarlige radioer 

Gjenganger

Også radioen som begynte å brenne i natt, viste seg å være en Pinell-radio. To av produsentens modeller, Go og Go+, ble i fjor tilbakekalt etter flere branntilfeller. Det ble oppdaget en produksjonsfeil i batteriet.

– Alle Pinell Go- og Go+-modellene som ikke har klistremerke som det står «Battery 2016» på, er farlige, påpeker Haraldsen.

Nå ber hun instendig om at alle som har en slik radio hjemme, slutter å bruke denne og tar kontakt med produsenten slik at batteriet blir byttet.

– Det er fortsatt rundt 5.000 slike radioer igjen på landsbasis. I Asker og Bærum har vi hatt fem branntilfeller på under ett år med disse radioene. Folk må våkne opp og slutte å bruke disse med en gang, understreker informasjonskonsulenten.

Heldigvis har de branntilfellene som har startet i Pinell-radioer, ikke medført alvorlige personskader. Men ved flere av hendelsene har det blitt omfattende matrielle skader.

På sine nettsider skriver Pinell (ekstern lenke) at produksjonsfeilen som ble oppdaget kan forårsake en overoppheting av batteriet, og at det er radioer som er solgt fra mai 2013 til oktober 2015 som tilbakekalles.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.