Skip to main content

Brannofferet i Vollen: – Vi var heldige som kom oss ut i tide

SLAPP MED SKREKKEN: – Huset brant heldigvis ikke ned, men skadene er såpass store at alt av møbler og klær sannsynligvis er ødelagt. Så det blir en kjedelig nyttårsfeiring, sier Christian Johannessen. Det ble pizza på ham og samboeren lille nyttårsaften – ikke i det lille skipperhuset deres i Vollen, men på Aker Brygge.

– Vi våknet til lukten av svidd plastikk, og styrtet på dør. Det slo oss, mens vi sto der i mørke natten og ventet på Brannvesenet, at dette faktisk kunne ha endt ganske alvorlig – og at vi var heldige som kom oss ut i tide.

Christian Johannessen er forsikringsmann og har opplevd mangt et brannoppgjør fra den siden. Nå forbereder han seg på å ta plass på den andre siden av bordet – som brannoffer, etter at det tok fyr i det lille skipperhuset i Vollen sentrum, der han og samboeren har bodd siden mars i år.

LES OGSÅ: To personer evakuert etter brann i Vollen

– Jeg jobber jo i bransjen, så dette oppgjøret skal gå i orden. Huset brant heldigvis ikke ned, men skadene er såpass store at alt av møbler og klær sannsynligvis er ødelagt. Så det blir en kjedelig nyttårsfeiring, sier Johannessen.

Røyk fra stuegulvet

Det var i 03-tiden natt til onsdag at det begynte å brenne under stuegulvet i det gamle trehuset rett bak Vollen Slipp.

Brannårsaken er sannsynligvis en kortslutning i varmekablene, ifølge opplysninger fra Brannvesenet tidlig på morgenen.

– Da vi kom ned fra soverommet i andre etasje, så vi en stor svart flekk på stuegulvet som det kom røyk fra. Da vi rullet av teppet, oste det og var helt svart. Vi kom oss ut og ringte Brannvesenet. Jeg gikk inn igjen og slukket to ganger i løpet av de 5 minuttene som gikk før brannbilen kom, forteller Johannessen.

LES OGSÅ: Full utrykning til madrassbrann

Vil fortsatt bo i Vollen

Han og samboeren ble kjørt i ambulanse til Legevakten, der de fikk sjekket luftveiene.

– Er alt vel med dere?

– Jada, selv om de spurte meg om jeg røyker. Det gjør jeg ikke, så noe var det nok nedi der.

– Har dere fått nok av Vollen etter denne opplevelsen?

– Nei vet du hva, vi trives kjempegodt på dette stedet. Jeg er glad i sjølivet, har båten min hos Vollen Marina og setter stor pris på et trivelig sentrum med åpent bakeri og hyggelige butikker, til og med på søndagene, sier Johannessen.

Bor på hotell i Oslo

53-åringen tar Vollenbåten frem og tilbake fra jobben i Troll Forsikring i Oslo hver dag.

– Jeg vet ikke når vi får flytte hjem igjen, men det vil nok ta litt tid. Særlig nå som det er nyttårslanghelg. I mellomtiden bor vi på hotell i Oslo, kjøper litt nye klær og ordner litt andre praktiske ting.

Pizza på lille nyttårsaften

I stedet for å tilbringe lille nyttårsaften i det skipperhuset i Vollen, ble det middagsbesøk hos Peppe’s på Aker Brygge.

– Vi er veldig glade for at dette tross alt gikk bra, det kunne jo endt så mye verre. Nå skal skadene utbedres, og som forsikringsmann vil jeg sjekke om det finnes enda bedre måter å sikre seg på enn rene røykvarslere.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.