Skip to main content

Bøtte vekker latter på Trekanten senter

Pensjonert ingeniør Bjørn Olesen får seg en god latter hver gang han entrer Trekanten senter fra parkeringskjelleren i første etasje.

I over ti år har det dryppet fra taket på Trekanten senter – rett ned i en sort plastbøtte på gulvet.

– Jeg ler hver gang jeg går forbi her, sier Bjørn Olesen (85).

Den pensjonerte ventilasjonsingeniøren fra Bleiker kaster et blikk ned på bøtta, plassert ved et av inngangspartiene til kjøpesenteret i Asker. Hver gang det bøtter ned, og i dagene som følger, drypper det fra taket og ned i den sorte plastbøtta på gulvet. Slik har det vært i mer enn ti år. 

– Det er minst seks-syv år siden jeg la merke til bøtta første gang. Siden har den stått her, humrer Olesen.

Senteret har gjort flere forsøk på å lokalisere hvor lekkasjen stammer fra uten hell, forklarer senterleder Alexander Bromnes.

– Ellers hadde vi gjort tiltak for å stoppe den. Det skaper noe hodebry for oss, men det er godt å høre at kundene dere har snakket med, ser på det med humor, sier han.

Bøtten står til allmenn beskuelse ved inngangen fra p-huset til Trekanten senter.

Humoristisk

Det var en Budstikka-leser som tipset om kuriositeten. 

«For brukerne av senteret har det hele fått komikkens skjær over seg: Er det mulig at vi i vår opplyste tid ikke greier å tette åpenbare lekkasjer, men må sette opp ei bøtte som noen til stadighet må tømme?», skriver vedkommende i en e-post.

«Mer enn til sjenanse har denne bøtta blitt et humoristisk innslag i Askerbefolkningens hverdag», skriver tipseren.

– Kan ruste 

Bjørn Olesen sier han kan forstå at det kan være vanskelig å lokalisere lekkasjen.

– Da jeg var i byggebransjen, brukte blikkenslagerne farget vann for å finne ut hvor en lekkasje stammet fra. Sentret bør finne ut av dette – lekkasjen vil føre til at konstruksjonen ruster.

Senterleder Alexander Bromnes sier metoden allerede er blitt forsøkt, uten at det oppklarte saken. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.