Skip to main content

Bøtelagt etter å ha «advart» mot trafikkontroll

Fem personer ble bøtelagt for ulovlig bruk av billys i forbindelse med en trafikkontroll i Bærum denne uken. Politiet mener hensikten var å advare andre. 

I en pressemelding skriver politiet at de flere ganger har merket seg at bilister som nærmer seg fartskontroller holder unormalt lav fart.

Under en kontroll i Bærum for noen dager siden, satte de ut en sivil patrulje som observerte trafikken i motgående kjøreretning. Flere av bilene som kom mot patruljen blinket med lysene for å varsle bilistene som nærmet seg kontrollposten. 

Mistet lappen etter råkjøring

– Vi stoppet fem bilister som blinket med lysene og tilbød forenklet forelegg for ulovlig lysbruk. Fire av dem godtok forelegg på 2.600 kroner, mens en bilist ikke godtok. Vedkommende ble anmeldt, og saken sendes videre, sier Finn Erik Grønli ved trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

Brøt fartsgrensen med 43 km/t – mistet lappen på stedet

– Svært uheldig

Politiet laget en video i forbindelse med aksjonen, som viser at også en syklist viftet med armen. Politiet tror også dette var en manøver for å varsle bilistene.

– Det er svært uheldig at trafikanter varsler om politikontroller. Du vet aldri om du varsler en ruskjører, person uten førerkort, eller andre som ikke burde vært i trafikken. Vi er ikke på veien for å ta flest mulig, men å luke ut farlige trafikanter, sier Grønli.

Bruk av lys på kjøretøy er omtalt i trafikkreglene §15.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.