Skip to main content

Børre og Eriksen spiller til dans

HAR TONEN: ¿ Hold den, sier Odd Børre (bak) til Finn Eriksen. De to gamle musikervennene stortrives sammen og gleder seg til å spille til dans i helgen. FOTO: KARL BRAANAAS
HAR TONEN: ¿ Hold den, sier Odd Børre (bak) til Finn Eriksen. De to gamle musikervennene stortrives sammen og gleder seg til å spille til dans i helgen. FOTO: KARL BRAANAAS

- Nå synger'n mye bedre enn noen gang, sier Finn Eriksen og nikker mot sin gamle venn Odd Børre. Sammen spiller de til dans.

Husker du radarparet fra Kjell Karlsens orkester på 60- og 70-tallet? Eller "Lappland" og Grand-Prix-låta "Stress? Det var disse gutta det. Finn Eriksen og Odd Børre, sammen eller hver for seg. Nå er de klare til å spille i ABBs lokaler på Billingstad lørdag.

De regjerte på tv i sort-hvitt-tiden, men jaggu er det liv i dem ennå. Finn Eriksen (68) har holdt det gående med orkesterliv og plateinnspillinger hele tiden, men Odd Børre (66), hvor ble han av?

- Jeg ble lei av å tilbringe tiden i en orkesterbuss, og så vel ingen fremtid som profesjonell vokalist heller, sier Odd Børre. Dermed har han gjort som de fleste andre, han har hatt vanlig jobb, i salgsavdelingen hos Vesta i 33 år. Nå er han pensjonist. Men innimellom har han jo sunget hele tiden. Og gjerne sammen med Finn Eriksen.

De to gamle vennene møtes hjemme hos trompeteren på Haslum. Det er hans fjerde hjem i Asker og Bærum. Odd har også flyttet litt hit og dit innenfor Bærum. Han bor nå på Jar.

Det er Lions Club Nesøya og Billingstad som har gått sammen om å lage en kjempefest for alle som vil ha seg en helaften med dans. Da Finn selv er med i Lions Nesøya, var det naturlig for ham å foreslå noe sånt da det en kveld var snakk om tiltak som kunne skaffe litt penger til de gode formål som Lions driver med. Danseaften, sa orkesterlederen, som har vært med på tilsvarende før med stor suksess.

- Det er så mange som har etterspurt dansemusikk med stor bredde, og det er akkurat det vi spiller sier han, og tenker på alle de gode klassikere innen rock, pop og jazz.

- Bare se hvor fullt det blir på gulvet når vi spiller "Strangers in the night", supplerer Odd Børre.

- Det må gjerne være ispedd litt jazz. Vi er jo jazzmusikere som spiller det meste, sier Finn Eriksen.

- Hvorfor spiller dere i en bedriftskantine?

- Det er et veldig godt lokale, som kan gjøres akkurat så stort man har behov for. Og vi håper jo det kommer riktig mange, da. Det skal bli en skikkelig helaften med champagne når man kommer til musikk av MellomBlæs, og så kan folk kjøpe mat hvis de vil. Men selve hovedsaken er jo at vi spiller til dans, da, sier Finn Eriksen.

Foruten orkesterlederen selv og vokalist Odd Børre består bandet av Per Halvorsen på tenorsax, Jan Hole på keyboard, Asbjørn Olsen på bass og Tom Olstad på trommer. Kveldens konferansier er skuespilleren Anders Hatlo. Og festen begynner klokken 19.00.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.