Skip to main content

Bondistranda-beboere provosert av utbygger – igjen

KAMPKLARE: Kirsten Toppe (fremst) og andre beboere på Bondistranda frykter for økt trafikk på det som i dag er en blindvei. ABBL ønsker å bygge både boliger og skulpturpark, samt etablere ny kunstnerisk virksomhet, i den såkalte Kunstnerlia rett nord for Bondistranda-blokkene.

Beboerne på Bondistranda i Asker frykter igjen ABBLs planer for boliger i Bondilia rett ved.

LES OGSÅ HVA KOMMUNEN SIER:  Veispørsmålet må behandles politisk

Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL) fikk i april 2015 nei til å bygge blokker i Bondilia, rett nord for lavblokkene på Bondistranda. ABBL kaller selv prosjektet for Kunstnerlia, etter den gamle kunstnerboligen på tomten.

Hovedgrunnen til avslaget i bygningsrådet er få muligheter til veiadkomst, noe beboerne på Bondistranda, også det et ABBL-prosjekt, hele tiden argumentere med.

– Vi kjempet en kamp for å unngå at vår lille blindvei blir en gjennomkjøringsvei for over 100 nye boliger, og vi føler at vi vant. Men nå er ABBL i gang igjen, med nye fremstøt overfor kommunen. Og de vil fortsatt legge adkomsten via vår blindvei, som vi mener er uegnet og dessuten underdimensjonert, sier Kirsten Toppe, styremedlem i Bondistranda Huseierforening.

MER OM SAKEN:

Gikk på befaring etter ett års krangling

ABBL har ikke gitt opp håpet om 100 leiligheter her

Går i strupen på eier av ærverdig kunstervilla  

Foreslår nytt kryss

Budstikka møtte tidligere denne uken beboere på Bondistranda. De gjentok da det de tidligere har sagt:

– Vi mener at ABBL har holdt oss for narr. Vi kjøpte boliger her i den tro at veien her kom til å forbli blindvei. Den var dessuten skiltet som gatetun en stund, før skiltet ble tatt ned, sier Toppe, som understreker at det er adkomstplanene beboerne er uenige i, ikke selve byggeplanene

– Hvor mener dere at Kunstnerlia bør få adkomst?

– Vi mener at ABBL bør starte med blanke ark. Men vi kan se for oss et utbedret kryss i Røykenveien – Idunns vei, altså oppe ved sykehjemmet. Der er det mulighet for innkjøring rett til garasjeanlegg med p-plasser oppå det igjen, sier Kirsten Toppe.

Beboerne er også bekymret for at en eventuell skulpturpark rundt den gamle kunstnerboligen vil øke biltrafikken ytterligere.

LES OGSÅ:

ABBL utkonkurrert i kampen om boligbygging

Vil bevare kunstnervilla  (debatt)

Vil stenge utkjørsler

ABBL holdt etter nyttår en presentasjon for politikere i bygningsrådet. Der holder de fast på Bondistranda som adkomst, men med «avbøtende tiltak», bl.a. fotgjengerfelt og fartshumper, samt bredere veibane. ABBL-direktør Erling Rein mener Bondistranda er eneste den eneste reelle adkomstmuligheten.

 

VIL GJERNE BYGGE: Erling Rein er direktør i ABBL.

– Kommunen fikk etablert rundkjøringen i krysset Røykenveien–Skytterveien med tanke på adkomst til Bondistranda og områdene nordover. ABBL og Peab betalte. Kunstnerlia må sies å inngå i de nevnte områdene, sier Rein, som opplyser at ABBL jobber med å få stengt utkjørsler til Røykenveien, etter ønsker fra Vegvesenet og kommunen.

Rein forstår at beboerne er irriterte, men avviser at ABBL med hensikt irriterer noen.

– Alle større utbygginger skaper motstand. Kunstnerlia er definert som boligområde, og det forholder vi oss til, sier ABBL-direktøren.

Han påpeker at ABBL tidligere har kommentert det faktum at beboerne føler seg lurt. Han mener dette er en sak mellom beboerne og ABBL:

– Hvis beboerne mener at de har et krav mot ABBL, så får de fremme kravet sitt mot ABBL, fastslår ABBL-direktøren.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.