Skip to main content

Boligprisene i Asker og Bærum øker mest i landet

ØKER MEST: Christian Vammervold Dreyer kan konstatere at boligene øker aller mest i hans egen hjemkommune.

Boligprisene i Asker og Bærum økte med 1,8 prosent i mai. Ingen andre områder i landet økte mer.

Det viser tall fra Eiendom Norge som ble lagt frem tirsdag. Området Asker og Bærum innbefatter nå også Røyken og Hurum.

– Boligprisutviklingen i mai var sterk for måneden å være og prisene steg i alle områder i landet. 12 månedersveksten er nå positiv nasjonalt for første gang siden høsten 2017, og trenden er sterk etter fire måneder på rad med vekst i de sesongkorrigerte prisene, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer fra Hosle.

LES OGSÅ: Skal sikre boliger til folk med lav inntekt

 

Mange solgt - tross mange fridager

I mai ble det solgt 451 boliger i Asker og Bærum, mot 463 boliger i fjor, altså litt færre. Samlet for hittil i år er det imidlertid solgt 74 flere boliger enn samme periode i 2017.

– Det er solgt mange boliger i løpet av måneden til tross for færre virkedager på grunn av mange helligdager og langhelger. Så langt i 2018 er det solgt 2,3 prosent flere boliger enn i 2017, og med unntak av i Trondheim er det større salgsaktivitet i de største byene så langt i år enn på samme tid i fjor, sier Dreyer i en pressemelding.

LES OGSÅ: Da familien Skaven skulle selge boligen, var markedet dødt

– I starten av året ble den nasjonale prisveksten drevet frem av den sterke prisutviklingen i Oslo. Nå er det en sterkere trend i større deler av landet. Vi forventer likevel at denne utviklingen vil endre seg i månedene som kommer. Det store utbudet av bruktboliger til salgs gjør at vi venter en noe mer moderat prisutvikling fremover, påpeker Dreyer.

LES OGSÅ: 140 på liste, 80 på visning og 11 budgivere ga kanonpris på Høvik-bolig

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.