Skip to main content

Boligbyggelaget starter egen bank

BLIR BANKMANN: Administrerende direktør Erling Rein i Asker og Bærum boligbyggelag (ABBL).

Asker og Bærum boligbyggelag (ABBL) etablerer nå en egen bank sammen med to andre boligbyggelag.

Boligbanken ASA, som banken skal hete, etableres i samarbeid med to andre boligbyggelag, BORI og Nedre Buskerud boligbyggelag, melder ABBL i en pressemelding.

«Boligbanken ASA vil bli en ny aktør i markedet som skal tilby en moderne og innovativ banktjeneste for våre forvaltede boligsameier og borettslag», påstår boligbyggelaget i Sandvika.

LES OGSÅ: ABBL varsler søksmål etter bank-nei

Starter i år

Banken vil i først omgang tilby finansiering og innskuddstjenester, og har forventet oppstart i løpet av 2019.

«Vi etablerer en effektiv bank med det siste innen teknologi, noe som gir svært lave driftskostnader. Det betyr t vi kan tilby finansiering og gunstige betingelser og ikke minst bidra til økt konkurranse i markedet», hevder Erling Rein, administrerende direktør i ABBL i pressemeldingen.

Boligbyggelagene forvalter store innskudd og utlån og legger vekt på lokal forankring, samt kunnskap og nærhet til sine kunder.

«For ABBL er det viktig å tilby nye tjenester til våre kunder og medlemmer. Finansiering og bank er en naturlig forlengelse av det tilbudet vi har i dag», mener Rein.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.