Skip to main content

Blinde Hege fra Asker pynter på dyster statistikk

BESTEVENNER: Hege og hennes «personlige assistent» Sussi i Navs kontorer i Drammen. FOTO: KARL BRAANAAS
BESTEVENNER: Hege og hennes «personlige assistent» Sussi i Navs kontorer i Drammen. FOTO: KARL BRAANAAS

Hege Norset Blichfeldt mener blinde og svaksynte må ta et større ansvar for å få innpass i arbeidsmarkedet.

– Jeg gleder meg til å gå på jobb hver eneste dag!

Hege Norset Blichfeldt snakker begeistret om jobben på kontaktsenteret ved Navs distriktskontor i Buskerud. Hver morgen reiser hun fra Asker til Drammen, sammen med førerhunden Sussi. Med sine kolleger forsøker hun å besvare 80 prosent av Nav Buskeruds innkommende telefonsamtaler.

Del

Lang yrkeskarriere

På tross av at Norset Blichfeldt er blind, har hun vært yrkesaktiv i mange år. Etter å ha arbeidet som salgskonsulent i Sigernes Bakeri, Bakehuset og Bakers, gikk hun til Nav i 2008.

– Jeg sendte en e-post til Nav der jeg skrev at jeg alltid hadde drømt om en informasjonsjobb. Allerede dagen etter fikk jeg svar om at de skulle åpne nytt kundesenter i løpet av året, og noen måneder senere ble jeg oppfordret til å søke og kalt inn til intervju, forteller hun.

Hun ble så tilbudt jobb, som én av fem eksterne kandidater. Nav Buskerud plukket henne ut blant over 60 søkere. Ifølge Blindeforbundet er Heges historie snarere unntaket enn regelen.

«Blinde må stille bakerst i køen»

I forbindelse med kampanjen «Blind i arbeid» uttalte forbundet at «mange blinde og svaksynte sliter med å få innpass på arbeidsmarkedet». Det blir anslått at om lag 70 prosent av blinde i yrkesaktiv alder står utenfor arbeidslivet.

I 2006 gjennomførte Markeds- og Mediainstituttet (MMI) en undersøkelse for å kartlegge hvordan nedsatt funksjonsevne spiller inn på mulighetene for ansettelser i arbeidslivet. I undersøkelsen heter det at «om man leser resultatene bokstavelig, har ikke en blind person med førerhund særlige sjanser. Selv med meget gode kvalifikasjoner, må den blinde stille bakerst i køen».

Selv om disse virkelighetsbeskrivelsene står i skarp kontrast til Heges virkelighet, er hun slett ikke fremmed for at det ekstisterer mange fordommer mot synshemmede arbeidstagere.

– Et todelt ansvar

– Det største problemet er at mange ikke engang kalles inn til intervju, selv om de er mer enn godt egnet til å gjøre jobben, sier hun.

Basert på egne erfaringer tror Norset Blichfeldt at det er avgjørende at blinde og svaksynte er særlig opptatt av å gjøre seg attraktive.

– Det er mye opp til oss selv. Du må se deg ut jobber du ønsker og er egnet til, oppsøke arbeidsgiverne, og vise deg frem på en positiv måte. Jeg tror ikke nødvendigvis særbehandling er løsningen - her må begge parter ta sin del av ansvaret, sier hun.

– For meg har det vært viktig å vise at jeg er like effektiv og yter like god service som alle de andre. Målet mitt var at de skulle ha glemt at jeg var blind etter den første uken, og jeg tror jeg har lyktes ganske godt med det.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.