Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Bleiker-elever samlet inn 123.000 kroner til barnebyer

FORNØYD: Fredag 27. november kunne elevrådstyret og ansatte telle opp 123.048 kroner.

Stort engasjement blant Bleiker-elever resulterte i drøyt 123.000 kroner til SOS-barnebyer.

Bleiker videregående skole har byttet ut Operasjon Dagsverk med elevaksjon til inntekt for SOS-barnebyer i Kosovo.

– Det var Elevrådet som bestemte av vi skulle ha elevaksjon, og også hvor pengene skulle gå. Det er første gangen vi gjør dette, og det med glimrende resultater, sier en fornøyd rektor, Per Erik Skjelbred.

LES OGSÅ: Nei, unge i Asker og Bærum er ikke bare opptatt av selfies og seg selv

Dropper OD

Han forteller at Bleiker ikke er negativ til Operasjon Dagsverk, men at det har ført til økt engasjement ved å ha en egen elevaksjon og elevrådet har derfor valgt å gå bort fra OD, som er Norges største solidaritetsaksjon arrangert av, med og for ungdom.

LES OGSÅ: Behov for endringer

– For vår del handler det om at man skaper mer elevengasjement ved å jobbe for samme prosjekt hvert år, i stedet for ulike. Elevrådet diskuterte ulike formål for elevaksjon, men landet på SOS-barnebyer i Pristina i Kosovo, blant annet fordi det er nært oss i Europa, sier han.

– Vil gjøre det igjen

Torsdag 26. november fikk elevene utlevert bøssene.

LES OGSÅ: Stresser ikke bort julekosen

Ved å stå på stand og gå fra dør til dør, hadde de om lag 400 elevene samlet inn 123.048 kroner ved innlevering av bøssene påfølgende fredag.

– Elevene synes dette har vært veldig morsomt, og vi vil definitivt gjøre dette igjen neste år. Til våren reiser en komité fra elevrådet til Kosovo for å besøke barnehjemmene og planlegge ny aksjon, forteller han.

– Svært takknemlig

SOS-barnebyer setter stor pris på bidraget fra Bleiker VGS, og forteller at dette bidraget vil hjelpe mange.

– Bleiker har gjort en helt formidabel innsats, og det har vært utrolig gøy å se hva de har fått til på så kort tid. Dette er Bleikers første år som aksjonsskole for SOS-barnebyer, og de har allerede klart å få et fantastisk engasjement blant elevene sine, forteller Lene Aarnes i SOS-barnebyer.

LES OGSÅ: Leangkollen: Samler inn julegaver til barn og unge

Ble med til Kosovo

I mai var tre elever og en miljøarbeider ved skolen med SOS-barnebyer til Kosovo for å se på deres programmer, og Aarnes forteller det gjorde sterkt inntrykk på elevene.

– Dette bidraget vil gjøre at vi kan hjelpe flere barn i Kosovo, barn som enten har mistet foreldrene sine eller som står i fare for å gjøre det. Mange lever under fattigdomsgrensen, og de mangler egentlig alt. Vi jobber for å støtte disse familiene slik at de skal bli i stand til å ta vare på barna sine, og utdanning er en viktig grunnpilar i alle våre programmer, opplyser hun.

Les flere artikler