Skip to main content

Bjørg vil lage barnekunstsenter

IDYLL: Sjøholmen ligger vakkert til ved sjøen. Musikk- og kulturskolen i Bærum har holdt til her siden 1970-tallet. Nå er de flere som gjerne vil flytte inn. FOTO: ANETTE OSKAL

Kunstneren Björg Thorhallsdottir er i forhandlinger om overtagelse av Sjøholmen. Planen er å etablere barnekunst-senter, flere atelier og Hjertefred der.

Sjøholmen huset Musikk- og kulturskolen i Bærum fra kommunen kjøpte eiendommen på 1970-tallet. Kulturskolen flyttet ut sist høst, og man har arbeidet med å få nye leietagere på plass. Nå ser det ut til at man er nærmere en avklaring på hvem det blir som flytter inn.

– Jeg kan bekrefte at vi er i kontraktsforhandlinger med en av interessentene om leie av Sjøholmen, og at det er Björg Thorhallsdottir, Mette Torstensen og Anette Blixt, sier Nils Vangdal, seksjonsleder eiendomsutvikling i Bærum kommune.

LES OGSÅ: Oslofjordens friluftsråd på husjakt

Ikke hurra ennå

– Jeg tør ikke rope hurra før kontrakten er underskrevet. Og er veldig ydmyk og takknemlig for at man har valgt oss som mulig leietager, sier Björg Thorhallsdottir.

 

ALLSIDIG: Björg Thorhallsdottir er billedkunstner, foredragsholder og grunnlegger av Hjertefred og kulturhuset Lykkehaven.FOTO: JOHANNE THORSETH

Hun og medsøkerne har store planer for den gedigne bygningen som ligger på odden utenfor E18 ved Sandvika.

LES OGSÅ: Bjørg: - Jeg har veldig blandene følelser for Bærum

Vil bygge fabeldyr

– Jeg har i mange år hatt lyst til å lage et barnekunstsenter. Det er utrolig viktig å inspirere barn med kunst. Kunst beriker livet, og hjelper deg gjennom det, sier Thorhallsdottir. Hun ser for seg å bruke 300 kvadratmeter av bygningen til et sanseloft.

– Der kan barn bli inspirert. Utenfor huset har vi lyst til å bygge et fabeldyr som de kan klatre inn i, og en hinderløype. Vi vil også tilby kunst- og malekurs for barn, sier hun.

LES OGSÅ: Bjørg vil hjelpe andre til et bedre liv

Flytter hjertefred

Selv vil hun ha atelier på Sjøholmen, og det er også planlagt atelier for tre-fire andre kunstnere, i tillegg til et galleri.

Thorhallsdottir åpnet kulturhuset Lykkehaven i Sandvika i 2010. Der arrangeres det utstillinger, konserter, foredrag og kurs. Hun står også bak det årlige Hjertefred-arrangementet som trekker flere tusen mennesker til Lykkehaven.

 

HJERTEFRED: Slik ser det ut når Thorhallsdottir arrangerer Hjertefred i Sandvika.

– Vi flytter både Lykkehaven og Hjertefred til Sjøholmen. Lykkehaven har for liten plass til alle menneskene som ønsker å komme på både Hjertefred og foredragene, sier hun. Thorhallsdottir forteller at Blixt er utdannet innen mote ved Esmod, og Torstensen er kunsthistoriker. Og at de tre også ønsker å ta Sjøholmens interiør tilbake til slik det var i gamle dager.

LES OGSÅ: Englevinger spist opp av rotter og mus

Seks interessenter

– Er det mange som vil leie Sjøholmen?

– Det har vært god interesse og konkurranse om å få leie Sjøholmen. Vi har seks interessenter, og hver og en leverte inn gode prosjektbeskrivelser for bruk av eiendommen. Alle møtte de krav vi hadde satt, sier Vangdal.

 

GEDIGENT: Sjøholmen har et samlet gulvareal på 1.500 kvadratmeter. Det er bygget i 1898 og redesignet av Arnstein Arneberg i 1920. FOTO: ANETTE OSKAL

De andre interessentene er Oslofjordens Friluftsråd, Bente Roestad som sto bak Blekkulf, På bølgelengde med blant andre Nesøya-kunstner Lise Wulff, KFUK/KFUM og Bærum kommunale dagtilbud for funksjonshemmede.

– Hvorfor har dere valgt å gå videre med prosjektet til Thorhallsdottir, Torstensen og Blixt?

– Det skyldes en helhetsvurdering, sier Vangdal.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.