Skip to main content

- Bisarre og utidige navn

Språkprofessor Finn-Erik Vinje fra Bekkestua kritiserer navnevalget til Märtha Louise og Ari Behn. Hva mener du?

Kritikken kan leses i hans egen blogg

"Den nyfødte Emma Tallulah er tronarving - et stykke ute i rekken, riktignok, men likevel. Teoretisk foreligger altså den risiko - må Gud forbyde - at vi får et statsoverhode i Norge som heter dronning Emma Tallulah!", skriver han.

"Er det meningen at Emma Tallulah, Maud Angelica og Leah Isodora i tidens fylde skal innskrives på Lommedalen skole, delta i skoleskirenn, stikke innom Coop og for øvrig bevege seg ute blant alminnelige barn? Ettersom svaret visstnok er ja, føler jeg medynk med de små som har vært utsatt for dette latterlige navne-anstaltmakeriet, med kuriøse, eksotiske navn, stumme bokstaver og fremmede skrivemåter. Hva er galt med Sigrid og Tora og Bjørg og Kari", spør professoren.

"Men nå er jeg spent på om Märtha Louise og Ari får flere døtre, og kan man i så fall sende inn navneforslag? Hva med Boadicea? - eller Consuelo? Eller mer hjemlig: Ikeah Decibel?Og hvis foreldrene absolutt vil ha et indianernavn, kan jeg foreslå Pocahontas", kommenterer han.

Ari Behn svarer på kritikken i Dagbladet

- Dette er ren intoleranse. Vinje ville aldri ha rakket ned på samme måte hvis det var naboer i oppgangen hans som kalte sønnen sin Baltazar, det ville gjort han fremmedfiendtlig, sier han.

For første gang røper han bakgrunne for at de valgte navnet Emma Tallulah.

- Emma er fantasivennen til min lille datter Leah Isadora. Det var hun som ville at søsteren skulle hete Emma. Tallulah er etter skuespilleren Tallulah Bankhead, som jeg alltid har vært veldig svak for, forklarer Ari Behn til Dagbladet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.