Skip to main content

Bilfest med amerikanske klassiskere

KOSTE SEG: Britt Haug (60) fra Asker koste seg på bilfesten.
KOSTE SEG: Britt Haug (60) fra Asker koste seg på bilfesten.

Søndag ble det arrangert Amcar fest på Rudsletta. Med danseband, dansegruppe iført 80 talls kjoler og amerikanske biler og MC, var stemningen på topp.

Arrangementet ble holdt av Amcarklubben West side cruisers for fjerde år på rad. Selv om været ikke smilte, var det god stemning og godt oppmøte.

– Jeg synes biler er veldig kult, sier lille Josefine Gundersen (7) fra Lommedalen, som er Amcar klubbens yngste medlem.

LES OGSÅ: Dette er Skandinavias flotteste bil

Amrikansk stil

Arrangøren Aage Halvorsen (55) fra Gjettum er veldig fornøyd med dagens oppmøte.

– Vi har brukt mye tid på å sette sammen dette arrangementet og få biler hit fra fjern og nær. Vi var litt bekymret for lavt oppmøte grunnet været, men det har kommet veldig mange, forteller han.

Foran scenen danser dansegruppen "Kom og dans" fra Sandvika. Damene er iført 80-talls inspirerte kjoler. På sidelinjen står flere og kvier seg, men like etter begynner danseområdet å fylles.

LES OGSÅ: Inviterer til Amcar-fest på Rudssletta

Røverhistorier

Dagens utstilling består av 150 biler, samt et titalls MCer.

– Det er mange biler fra Asker og Bærum her idag, sier Halvorsen.

De fremmøtte beveger seg ivrig rundt fra bil til bil mens de deler sine beste tips og gamle røverhistorier fra rånetiden sin.

– Det er veldig mange som kjenner hverandre fra før, noe som er veldig koselig, sier Halvorsen.

LES OGSÅ: Lidenskapen ble butikk

Tøffe damer

Det er et overtall av menn som har møtt opp til denne store bilfesten, men det er også noen damer som har fått sine biler på utstilling.

Jeanette Persvangen (26) og moren Vida Nygaard (57) fra Asker er blant disse. De deler på en Chevrolet Corvette fra 1963.

– Dette er et veldig bra arrangement med utrolig mange flotte biler, sier de.

– Se et fly

Britt Haug (60) fra Asker har en svart Chevrolet Bell fra 1957. Mens jeg snakker med henne kommer det flere menn og gir henne komplimenter for bilen.

– Det er ikke mange jenter som driver med bil i Asker og Bærum, men det er utrolig kult at det er noen, sier hun.

7 år og bilentusiast

Josefine Gunersen (7) fra Lommedalen er klubbens minste medlem.

– Jeg syntes det er veldig morsomt med biler. Alle vennene mine syntes det er ekstra stas når mamma eller pappa kommer og henter meg i en av sine kule biler, sier hun.

Årets bil

Dagen er ikke komplett uten en premieutdeling, og fire premier skal deles ut. Den ene er årets bil, som deles ut til en av Amcar-medlemmene. De andre premiene bestemmes av en jury,  og her kan alle bilene vinne, medlem eller ikke.

Prisen for årets bil gikk til Peer Torkington fra Vøyenenga med en Gul Chevrolet Cameo fra 1955.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.