Skip to main content

Biblioteket kvitter seg med bøker

SELGER: Både biblioteksjef Trine O. Schøning og Milana Macko (t.h.) fra Rykkinn er fornøyd med utvalget i bokutsalget.

Milana Macko (30) fra Rykkinn fant flere bokskatter til sønnen under Bekkestua biblioteks utsalg på Verdens bokdag.

Småbarnsmor Milana Macko går nøye gjennom hyllene med barnebøker. Både «I trylleskogen» av Kari Bøge og «Forskerfabrikken» av Hanne S. Finstad blir med hjem til sønnen Aksel (3). I tillegg valgte hun ut et par bøker av Jo Nesbø til samboeren.

– Ingen av oss er glad i krim egentlig, men vi har blitt anbefalt Nesbø, sier 30-åringen, som helst leser skjønnlitteratur og faglitteratur om psykologi, politikk og nevrovitenskap.

– Best liker jeg russiske klassikere. Mine favoritter er Dostojevskij og Tolstoj. Det er lite som kan måle seg med dem, sier hun.

For store og små

Det var i anledning «Verdens bokdag» at Bekkestua bibliotek åpnet boksalget som varer ut uken, der barne- og voksenbøker selges for ti kroner per stykk.

– Vi kjøper gjerne inn mange eksemplarer av de mest populære bøkene. Etter et par år har vi ikke behov for å ha så mange eksemplarer inne av hver bok, derfor kan vi kvitte oss med en del, sier biblioteksjef Trine O. Schøning.

Monica Lund Kristiansen (37) fra Haslum har også funnet barnebøker til sin sønn.

– Disse har så flotte illustrasjoner og fine farger. De faller nok i smak, sier Monica, som også har funnet strikkebøker til seg selv.

Hennes far Kjell Egil Kristiansen (65) er på besøk fra Arendal og har funnet én bok om snekring av uteplasser og én om knoper og knuter.

– Det er gildt å lære litt mer om knuter, særlig når man har båt, smiler arendalitten.

Biblioteket vil fylle på bøker etter hvert som det tømmes.

– Det vil være nok av godbiter å kjøpe hele denne uken, lover biblioteksjef Schøning, som også anbefaler «Bokprat» torsdag formiddag og det samme på Rykkinn 2. mai, der bibliotekarene deler sine beste boktips.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.