Skip to main content

Bhatti dømt og frikjent

BHATTI-SAKEN: Åpningen av Bhatti-saken i Oslo tingrett skjedde med lusekofte. FOTO: ULF HANSEN

Lagmannsretten har dømt Arfan Bhatti for drapsforsøk etter at han pepret et hus i Solvangveien i Asker, men er frikjent for skuddene mot et hus på Kolsås.

I Oslo tingrett var det omvendt. Da ble han dømt for drapsforsøk på Kolsås, men frikjent i Asker.

En viktig grunn til at Bhatti ble frikjent for drapsforsøk etter skuddene han skjøt mot villaen i Asker i august 2007 var at han hevdet å ha undersøkt grundig at det ikke var noen hjemme i huset. Han ble derfor bare dømt for trusler i tingretten.

Dette selv om en eldre kvinne lå og sov i huset i Solvangveien.

Borgarting lagmannsrett har altså snudd på dette og har funnet Bhatti skyldig i drapsforsøk.

Ikke Kolsås

I tingretten ble han funnet skyldig i å stå bak skuddene mot et hus på Kolsås der det var fire personer hjemme. Også i tingretten kom det frem at Bhatti selv ikke kunne ha skutt mot dette huset.

Nå ble han altså frikjent.

- Vi er godt fornøyd med at han ble frifunnet blankt i saken som han hadde nektet straffeskyld for. Det andre forholdet har han hele tiden erkjent, og spørsmålet var om det skulle kalles trusler eller drapsforsøk, og vi tar lagrettens avgjørelse til etterretning, sa Elden til dagbladet.no.

I Oslo tingrett ble han dømt til inntil åtte års forvaring, med en minstetid på fire år. Han ble frikjent for terrortiltalen.

I følge dagbladet.no skal Borgarting lagmannsrett fredag avgjøre hvilken straff Bhatti skal ha. Et viktig punkt i straffeutmålingen er om Bhatti blir dømt til forvaring eller en vanlig fengselsstraff. Det er advokat John Elden som forsvarer Bhatti.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.