Skip to main content

Betydelig flere utleieboliger de siste to årene

UTLEIEMEGLER: Tom Anders Andersen i Utleiemegleren på Lysaker. FOTO: KARL BRAANAAS

Høye forventninger til pris er noe av grunnen til at det er mange utleieboliger på markedet.

I vår lå det over 300 boliger for utleie i Asker og Bærum, mens det nå i den stille sommermåneden ligger rundt 220 boliger ute.

– Det er blitt betydelig flere boliger til leie de siste to årene. Noe av årsaken er at salgsmarkedet har vært litt opp og ned. Enkelte har litt for høye forventninger til hva de skal få solgt for, og prøver å leie ut i en periode. Samtidig er det en del for høye forventninger til hva de skal få i utleiepris. Det gjør at boligene blir liggende på vent unødvendig lenge, mener daglig leder Tom Anders Andersen hos Utleiemegleren på Lysaker.

Det er en god blanding av sokkelleiligheter, rekkehus og eneboliger i utleiemarkedet.

LES OGSÅ: Full fart i lokalt nyboligsalg

Merker oljenedtur

Andersen forteller at endringen i oljemarkedet gjenspeiler seg lokalt.

– Oljefirmaer har justert ned antall boliger de skal leie. En del av de større selskapene er også blitt mer nøkterne når det gjelder hva de vil leie, forteller han.

LES OGSÅ: Her kan det bli dobbelt så mange boliger

Det er imidlertid få studenter som jakter på bolig i Asker og Bærum.

– Studentene vil gjerne bo så nært studiestedet som mulig, men vi vil råde studentene til å se litt utenfor Oslo sentrum, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.