Skip to main content

Bettina tente lys i gatekapellet

GLAD I KAPELLET: Bettina Arnesen har brukt kapellet tidligere, og var raskt på plass da det nyåpnet lørdag. ALLE FOTO: KNUT BJERKE

Bettina Arnesen var blant de første som tente lys i det nyåpnede gatekapellet i Asker.

Lørdag var det nyåpning av kapellet, som nå står svært sentralt i Asker sentrum i området foran kulturhuset – på Bakerløkka.

– Det er kjempefint med et gatekapell, jeg var også i kapellet der det lå før. I kapellet kan alle gå inn, tenne et lys og føle seg velkommen, uansett hvem de er, forteller Arnesen.

Hun mener at den nye plasseringen av kapellet er bedre. Tidligere sto det ved siden av Peppes Pizza ved jernbanestasjonen i Asker.

LES OGSÅ: Snart kan du gifte deg midt i Asker sentrum

– Et leskur for alle vindene

Nettopp at kapellet er åpent for alle er kirkesjef John Grimsby i Asker også opptatt av.

– Gaten er for alle og gatekapellet er for alle, et åpent rom. Inne kan du tenne lys eller bare være der. Gatekapellet er tenkt som leskur for alle de vindene som måtte blåse – også de vindene som blåser inne i en selv, fastslo Grimsby.

Og ordfører Lene Conradi mener at det er et viktig bygg.

– Dette er Askers minste kirkebygg, men kanskje er det ett av de viktigste fordi det står midt i Asker sentrum. Her står det også midt i livene våre, synlig og tilgjengelig, på vei mellom ulike gjøremål i en hektisk hverdag, sa hun under åpningen.

Det står i kontrast til det Tandberg Eiendom, som er stor gårdeier i Asker sentrum, har signalisert tidligere: «Gatekapellet er, etter det vi har registrert, brukt av en gruppe mennesker som ikke alltid er heldig at trekkes mot steder hvor barnefamilier etc. ferdes».

 

TILBAKE I SENTRUM: Nyåpning av Gatekapellet utenfor Kulturhuset i Asker med koret Back in Business og stort band. Ordfører Lene Conradi foretok selve åpningen med kirkesjef John Grimsby. Gatekapellet har vært midlertidig flyttet til utkanten av Asker kirkegård.

Pusterom

Conradi mener at en stille stund i kapellet kan være et pusterom for folk og dermed fanger tidsånden.

– Ved å søke ro og stillhet, så kan vi lettere skille mellom viktige og uviktige ting i livet.

 

NY PLASSERING: Gatekapellet er nå plassert på Bakerløkka i Asker.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.