Skip to main content

Betalte 25 millioner for Snarøya-villa: Selger dømt til å gi millionerstatning etter at skifer falt av

MÅTTE UTBEDRES: En villa på Snarøya ble solgt med dårlig festede skiferheller.

300 kvadratmeter med dekorskifer ble limt fast på villaen. En dom pålegger selgeren å betale 1,6 millioner kroner i erstatning.

Det er nettstedet estatnyheter.no som først omtalte dommen fra Oslo tingrett. Oslomannen og familien flyttet inn i villaen i juni 2017, etter kjøpet av luksusboligen.

Våren 2018 oppdaget kjøperen at noe var alvorlig galt.

«Da sneen forsvant vinteren 2018 oppdaget kjøperen en rekke løse fliser og at det rant vann fra taket i garasjen. Senere falt en hel vegg med skifer på den loddrette fasaden av. Man oppdaget også at panelet over garasjen, som var laget av tre, bølget seg.», står det i dommen.

LES OM OMRÅDET: Dette er det dyreste nabolaget i Norge

Limte fast skiferhellene

Selgeren hadde kjøpt boligen i 2013, og hadde oppdaget at en stor del av skiferhellene var løse og utbedringen ble beregnet til å koste nesten 300.000 kroner. Han hadde imidlertid ikke økonomi til å reparere skiferhellene. Mannen leide derfor inn et firma for å gjøre en midlertidig løsning.

«Arbeidet ble utført en gang i april eller mai 2016 og tok bare 4 timer. De løse flisene var kun blitt limt på plass og det underliggende problemet var ikke løst.»

Selgeren visste derfor at flisene ikke var ordentlig festet.

I salgsrapporten ble boligen beskrevet slik: «Frittliggende, oppgradert og velholdt enebolig over 3 plan beliggende i svært attraktivt og populært villaområde på ytre del av Snarøya. […]»

LES OGSÅ: Krever erstatning etter vingling i luksusbolig-strid

Var omtalt

Det totale kostnadsoverslaget for å fikse veggene kom på 1,3 millioner kroner.

Problemet med skiferen var omtalt i selgerens egenerklæringsskjema:

«Det ble opplyst om at det var noe løs skifer på terrasse i forrige eiers egenerklæringsskjema. Det viste seg å være mer enn bare noen få fliser. Vi har i ettertid fikset, ved at vi har tatt av og limt på igjen, det som vi har kjent til av løs skifer på eiendommen.»

Retten mente imidlertid at dette ga inntrykk av at problemet var begrenset.

Saken endte med at selgeren ble dømt til å betale kjøperen over 1,6 millioner kroner i erstatning.

Dommen kan ankes.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.