Skip to main content

Bernt (76) lot seg ikke lure

VÆRET UGLER I MOSEN: Værstatistiker Bernt Lie trodde ikke på mannen som ville hjelpe ham med pc-en. FOTO: KARL BRAANAAS

Bernt Lie ble oppringt tre ganger mandag av en mann som på gebrokkent engelsk hevdet han ringte fra Microsoft. – Legg på, er rådet fra Christine Korme i Microsoft.

Nummeret som kom opp på displayet hos den kjente værstatistikeren viste seg å stamme fra Chile.

– Mannen opplyste første gangen om at det var et problem med pc-en min. Jeg spurte om han hadde vært inne i pc-en min. Da ble det litt rar stemning, og jeg bare la på, sier han.

Lie regner med at noen er ute etter brukernavn og passord for å få adgang til pc-ene. Politiet forteller om flere tilfeller den siste tiden.

Tredje gang

Klokken 14.38 ringte mannen for siste gang.

– Da påpekte jeg at han ringte fra et lokalt nummer i Chile, og at dette er svindel. Da ble det lagt på med en gang, sier han.

Da Budstikka ringte nummeret mandag ettermiddag, så fikk vi beskjed om at nummeret ikke er i bruk. Lie mener at det dreier seg om et telefonraid mot den litt eldre delen av befolkningen.

– Det er vel halvannet år siden tilsvarende stemmer ringte meg opp på fasttelefonen på landstedet i Mandal, forteller Lie.

Lie har også kontaktet politiet.

– Legg på

Kommunikasjonsdirektør Christine Korme i Microsoft Norge opplever at dette blomstrer opp i regioner med ujevne mellomrom.

– Det er ofte en ganske aggressiv oppringning. De vil at du skal gå inn på pc-en din, slik at de kan få tilgang til den. De har ofte en litt gebrokken engelsk og føles meget pågående, sier hun.

– Er det vanlig at den internasjonale delen av Microsoft ringer til kunder i Norge?

– Nei. Vi ringer ikke opp kunder på denne måten som vi ikke allerede har et etablert forhold til, fastslår Korme.

 

Les flere artikler