– Vi har kofferten full og vel så det, sier Berit Frøseth Nielsen.

Optikeren har drevet Interoptik i Asker i 30 år. Nå har hun solgt butikken, og nå begynner et nytt eventyr.

Butikken hennes har samlet inn brukte briller fra kundene sine til den humanitære organisasjonen Vision for all i lang tid. Organisasjonen hjelper folk til å se bedre i deler av verden hvor det er langt mellom optikerne og ingen briller er å oppdrive. Nå står Kambodsja for tur, og Berit skal være med.

– Jeg liker så godt konseptet, ingen tjener noe, og det hjelper folk som virkelig trenger det. Vi skal samarbeide med et sykehus som heter Lake Hospital, og vi skal bo i byen Siem Reap nær Angkor Wat. Vi skal reise på lavbudsjett, så det blir langt fra noen luksustur, sier Bente.

LES MER:

Høstmarked for Afrika på Gullhaug

Rådmannen vil bruke syv presteboliger i Asker til flyktninger

TV-aksjonen samlet inn millioner til regnskogen 

Stor giverglede

Vi snakket med henne bare få dager før avreisen mandag. Reisen får hun delvis dekket gjennom Interoptik. De er i alt fem som drar, og nå har de hatt en kjempejobb med å sortere briller etter styrker og størrelser.

– Givergleden her i Asker har vært veldig stor, og vi har fått inn mange fine briller. Det som ikke er brukbart har vi lagt til side. For selv om du er fattig og kanskje analfabet, har du lyst til å ha noenlunde ålreite briller, sier Berit.

Med i kofferten har hun utstyr som optikere bruker til å sjekke syn, og de regner også med å lage noen nye briller. Til det har de både innfatninger og glass som kan slipes til.

– Det er mange som får et helt nytt liv når de plutselig får se. Det har vært lange køer der Vision for all har vært tidligere, forteller Berit oppglødd på vei til Asia.

LES OGSÅ: Hun har sett inn i øynene på utallige askerbøringer

Hun har aldri vært i denne delen av verden før, og er spent.

– Jeg er nok litt pysete av meg, og denne turen er litt utenfor komfortsonen min. Men jeg er trygg på de jeg skal reise sammen med, og jeg har jo tross alt ønsket å gjøre dette lenge. Nå må jeg gjøre det før jeg blir for gammel, sier Berit Frøseth Nielsen.