Skip to main content

Ber om ro rundt kattehjemmet

FRED: Styreleder Sølvi Frøland Svoren i Dyrenes Hus ønsker og håper på fred med naboene.

Uroen rundt beredskapshjemmet for katter, som ble etablert til naboenes protester i fjor høst, har ennå ikke lagt seg.

Mens flere naboer til Dyrenes Hus i Bleikerhaugen mener det må søkes om bruksendring til næringsdrift, har kommunen konkludert med at dette ikke er påkrevd. Men dersom virksomheten trappes opp må dette vurderes på nytt.

Det var i september 2014 Dyrebeskyttelsen Oslo & Omegn kjøpte boligen i villaområdet og etablerte virksomhet med inntak og omplassering av katter.

Lukt og støy

Naboene har klaget over lukt, støy, allergi, tiltrekning av skadedyr og økt trafikk. Det er også sendt bekymringsmelding til kommuneoverlegen.

Naboene hadde i høst møte med kommunen som har bedt Dyrenes Hus om å være oppmerksomme på mangel på parkeringsplasser, at naboer sjeneres av støy samt lukt fra søppel og utendørs bur.

Ønsker godt nytt år

Like før jul fikk naboene brev fra styreleder Sølvi Frøland Svoren i Dyrenes Hus der hun påpeker at de har funnet seg vel til rette etter drøyt ett års drift. Hun opplever at situasjonen har roet seg og håper at det fortsetter slik og maner til godt naboskap før hun ønsker naboene et godt nytt år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.