Skip to main content

Ber om hurtigtesting av HIV i Bærum

ENGASJERT: Mathias Weseth og Maria Sanner tror hurtigtest lokalt kan senke terskelen for å teste seg.

En bloddråpe er nok til å sjekke om du er HIV-smittet, svaret får du på stedet. Unge Høyre ønsker tilbud om hurtigsjekk i Bærum.

Unge Høyre-lederne Maria Sanner og Mathias Weseth fra Bærum mener en hurtigtest vil være med på å senke terskelen for å teste seg, spesielt for yngre.

– Det eneste alternativet for å få tatt en hurtigtest for HIV i dag, er å oppsøke til fastlegen eller Olafiaklinikken i Oslo. Hos fastlegen passer ikke åpningstidene med skoledagen, og Oslo kan fort bli for langt, mener Sanner.

LES OGSÅ: Vi gutter trenger noen å snakke med! 

Kan virke fremmed

I Akershus er antall HIV-smittede doblet siden 2014, fra fem til ti tilfeller. I Oslo er det en nedgang.

– Unge homofile gutter som ennå ikke er «ute av skapet» kan ha problemer med å besøke fastlegen for hurtigtest, spesielt hvis det er en lege resten av familien også bruker, mener Weseth.

– Å dra til en av helsestasjonene tilpasset studenter i Oslo, kan både virke fremmed og langt unna for en 16-åring. Hvis man skal gå til helsestasjonen i dag for å få tatt en HIV-test, må man legge ut om hele seksualiteten sin.

Det er foreløpig ingen planer om å innføre hurtigtesting av HIV på Helsestasjon for ungdom i Bærum.

– Jeg forstår ønsket, men hos oss er det få som ønsker HIV-test. Vi tester på indikasjon, etter utenlandsreiser, risikosex og eller sex menn imellom, sier koordinator for Helsestasjon for ungdom i Bærum, Laila Huse Skoglund.

LES OGSÅ: Ufrivillig deltid i Asker 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.