Skip to main content

Ber om fire og et halvt års fengsel for sex med og sovevoldtekt av 15-åringer

Aktor: Politiadvokat Anette Grevstad Myrhaug går inn for at den 23 år gamle tiltalte skal få strafferabatt for tilståelse av tre av fire forhold og lang tidsbruk i etterforskningen, likevel landet hun på fire år og seks måneders fengsel. FOTO: KARL BRAANAAS

Utgangspunktet for straff for en voldtekt av en 15-åring er fem års fengsel, mener aktor. 23-åringen fra Bærum må også svare for sex med tre andre 15-åringer.

Likevel mener aktor, politiadvokat Anette Grevstad Myrhaug, at straffen i sum skal være fire og et halvt års fengsel for 23-åringen.

Hun mener straffen skal reduseres på grunn av at tiltalte tilsto å ha hatt sex med tre 15 år gamle jenter, og fordi det har gått snart tre år siden hendelsene.

LES OGSÅ: Ventet 635 dager på avgjørelse i voldtektssak

Sårbare jenter

Straffeskjerpende mener aktor det er at saken handler om misbruk av unge, sårbare jenter.

– Jentene har opplevd dette som nær voldtekter, sa aktor Anette Grevstad Myrhaug.

For en sovevoldtekt av en 15 år gammel jente, mente aktor at retten må legge fornærmedes forklaring til grunn.

– Hun har forklart seg likt om dette hele veien, det er også klart at hennes diagnose kommer fra denne opplevelsen, slik overlegen sa i retten, sa politiadvokaten.

Hun pekte også på at de andre som har forklart seg i saken, støttet opp under fornærmedes forklaring. I politiavhør har to av 23-åringens venner sagt at han dagen etter fortalte dem om sex med fornærmede.

Den angivelige sovevoldtekten skjedde da 15-åringen ble med 23-åringen hjem for å sove etter en fest der hun hadde drukket. Hun ga klart uttrykk for at hun ikke ville ha sex med 23-åringen, men sovnet.

Forsvarer Peder Morset pekte på at retten ikke kunne utelukke at 23-åringens forklaring om at det ikke skjedde noe seksuelt var riktig.

– Derfor må han frifinnes. Bevisene gir en slik tvilsrisiko at de må føre til frifinnelse, sa Morset.

Bistandsadvokat Terje Korneliussen la ned påstand om 175.000 kroner i oppreisning til fornærmede for sovevoldtekten, og inntil 80.000 kroner til hver av de 15-årige jentene.

LES OGSÅ: Politiet om lang ventetid: – Tungt for både fornærmede og siktet

 

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.