Skip to main content

Bendik Brænne: – Jeg er mye tryggere nå

Bendik Brænne (27) fra Stabekk slipper denne uken sin andre plate «Do You Know Who I Think I Am».
Bendik Brænne (27) fra Stabekk slipper denne uken sin andre plate «Do You Know Who I Think I Am».

Med Spellemannspris og økt selvtillit i bagasjen, slipper Bendik Brænne (27) sitt andre album.

Med første plate gjorde 27-åringen braksuksess og fikk belønning i form av en Spellemannspris. Nå kommer andreplaten, «Do You Know Who I Think I Am», som allerede nå ligger tilgjengelig på musikktjenesten Wimp.

Torsdag er det slippfest på Parkteatret når vinylplaten slippes for publikum.

Og selvfølgelig har anmelderne lyttet. Rune Westengen kaller platen «perfekt».

Brænnes andre soloalbum er imponerende solid håndverk (...). Arrangementene virker skreddersydde og instrumenteringen gjennomtenkt, skriver han i Romerikes Blad og triller en sekser.

- Anmeldelser betyr ingenting

Det betyr kanskje at artisten fra Stabekk kan senke skuldrene.

– Det kan gå så dårlig som helst etter det. Man må bare si til seg selv at anmeldelser betyr ingenting, for hvis det skulle gå dårlig så er det jo kjørt. Og da er det ekstra hyggelig når det går bra, sier han og legger til:

– Det er veldig shaky å få terningkast.

Innspilling via Skype

Både denne og den forrige platen er skrevet sammen med broren Mattis Brænne Wigestrand. Mens første plate ble spilt inn i Nashville med blant andre saksofonist-legenden Bobby Keys, er denne platen spilt inn over fire dager i studio til musiker Amund Maarud.

Også denne gangen har han hatt med musikere fra Nashville. Og det via Skype.

– Ja, koristene Gale Mayes-Stuart og Angela Primm. Jeg satt på en lydsjekk på Fornebu mens jeg fulgte med på innspillingen som foregikk i USA der en kamerat av meg var til stede under opptaket. Det var utrolig kult, forteller Brænne.

Han har tidligere uttalt at da han spilte inn første plate, manglet han selvtilliten til å spørre det bandet som er med denne gangen.

– Jeg fikk veldig selvtillit med den forrige platen. Jeg er mye tryggere nå. Jeg har alltid hatt selvtillit med saksofonen, men det er noe annet å stå og synge, sier han.

Spekulativt

– Kanskje ikke den mest tilgjengelige platetittelen, «Do You Know Who I Think I Am»? Hva legger du i den?

– Jeg vil ikke si så mye om det, jeg liker at ting er litt spekulativt. Det er i tråd med tittelen på forrige plate «How to fake it in America». Og jeg liker ideen om å kunne sette et spørsmålstegn eller et utropstegn bak.

– Vet du hvem du er?

– He, he. Jeg vet hvem jeg tror jeg er, i alle fall.

Les flere kulturnyheter i Budstikka her.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.