Torsdag i forrige uke ble Enger og samboeren førstegangskjøpere av et elektronisk busskort. Kortet ble kjøpt på Narvesen på Bekkestua.

Nå angrer de på at de ikke sjekket kortet nøye før det ble betalt.

Del på Facebook

– Min samboer brukte det første gang mandag, men da hun puttet det inn i automaten, sto det at kortet var ugyldig, sier Enger.

Årsaken til at månedskortet til over 1300 kroner ikke kunne brukes, var en feil som Narvesen hadde gjort i forbindelse med sonevalget. To bokstaver var byttet om i koden som beskriver sonen kortet er gyldig fra.

– De hadde satt NV04 på kortet istedenfor VN04, fortsetter han.

– Brukte over to timer

Samboeren dro tilbake til Narvesen på Bekkestua, men der kunne de ikke hjelpe henne.

– De fortalte at de ikke hadde mulighet til å gjøre noe med det, og at hun måtte dra helt inn til Trafikanten på Aker Brygge for å få ordnet det. Det hadde Ruter bestemt, var beskjeden, sier Enger.

På ettermiddagen dro Arne Enger og samboeren til Aker Brygge for å få rettet opp feilen med det elektroniske kortet.

– Vi brukte over to timer på turen, og kjørte gjennom bomringen to ganger. I tillegg måtte vi måtte betale parkeringsavgift på Aker Brygge. Alt sammen på grunn av en feil som ble gjort på Narvesen på Bekkestua. Dette er helt håpløst, sukker han.

LES OGSÅ: Prokurator-knep av Ruter?

– Følg godt med

– De som selger kortene burde ha mulighet til å rette opp feilen når man har kvittering. Det blir mye irritasjon og ekstra bryderi for å kjøre kollektivt, fortsetter Enger, som ringte Ruter og fortalte om feilen.

– De beklaget, men det hjelper ikke så mye når man ikke kan få en skikkelig forklaring på hvorfor systemet er som det er. Narvesen på Bekkestua burde kunne ta slike kort i retur og gi et nytt kort tilbake til kunden. Så får de sende det som er feil til Ruter, og deretter får de gjøre opp seg imellom, slår han fast – og ber andre som går til anskaffelse av et elektronisk busskort, være oppmerksomme.

– Følg godt med og pass på at du får riktig sone, så slipper en alt dette tullet, avslutter Enger.

– Narvesen burde hjulpet

Gry Isberg, informasjonssjef i Ruter, mener dette er en feil begått av Narvesen, og at ansatte i kiosken burde hatt mulighet til å hjelpe Enger og samboeren.

– Feil som dette, at det er en trykkfeil ved utstedelse, skal Narvesen kunne rette opp ved å utstede et nytt kort. Men om hele kortet skal rekonstrueres, for eksempel om navn eller angitt reisestrekning skal endres, må man oppsøke Trafikanten, som sitter på selve basisinformasjonen om kortholderne, sier Isberg.

Hun minner om at det er viktig å spare på kvitteringen ved kjøp av elektronisk reisekort fra kiosk. Isberg håper dessuten at billett- og kortkjøp skal bli enklere for kundene fra 1. oktober, når hele sonesystemet legges om.