Skip to main content

Bekkestua-kvinne fortviler: Holdes våken av måkeskrik hver eneste natt

UPOPULÆRE: Både på Haslum og Bekkestua skaper støy fra måker frustrasjon. FOTO: TRINE JØDAL
UPOPULÆRE: Både på Haslum og Bekkestua skaper støy fra måker frustrasjon. FOTO: TRINE JØDAL

Kvinnen ble så frustrert at hun sendte måke-video til kommunen.

Hver eneste natt våkner Bekkestua-kvinnen av måkeskrik. Nå har hun sendt kommunen videoopptak av sine nye, nebbete naboer.

En kvinne bosatt i Gamle Ringeriksvei på Haslum fortviler: Horder av måker skal ha inntatt de flate takene på Ruters bussanlegg i Furuveien. I en e-post til Bærum kommune skriver kvinnen at hun nå holdes våken av et «kakofoni av måkeskrik», hver eneste natt, mellom klokken 02.00 og 06.00.

LES OGSÅ: Vil fjerne måkene fra nabolaget

Video og skremmeugler

«Det er såpass ille at man blir vekket selv om man allerede har sovnet og det er mer eller mindre konstant», skriver hun i e-posten.

Kvinnen har gjort et videoopptak, som også er tilsendt kommunen. Hun opplyser at det er filmet ut av soveromsvinduet på et tilfeldig tidspunkt mellom klokken 04.00 og 05.00 på natten.

Måkevideo  

«Vi har satt opp skremmeugler på vår tomt som peker mot områdene måkene oppholder seg på, men dette har ikke fungert», skriver kvinnen. Hun spør kommunen om de kan hjelpe.

Det er ikke første gang problematikken omtales i Budstikkas spalter. Det oppsto en heftig ordveksling etter debattinnlegget "Møkk lei måker" sto på trykk i begynnelsen av mai.Beboere på Bekkestua har etter sigende vært plaget av måker som hekker på store hustak i årevis.

– Vi har flere beboere som i mange år har vært plaget av svært nærgående fugler, sa Nina Malvik, leder i Presterud vel, til Budstikka i mai.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.