Skip to main content

Bekkestua i støpeskjeen

Slik blir nye Bekkestua sentrum, etter at Bygningsarbeidernes hus rives.
Slik blir nye Bekkestua sentrum, etter at Bygningsarbeidernes hus rives.

Bekkestua med omliggende områder har opplevd en forrykende utvikling de siste 30 årene.

Dette er Budstikkas lederartikkel lørdag 26. juli 2014.

I dag er stedet et kommersielt og trafikkmessig knutepunkt. Ruter ønsker nå bedre fremkommelighet, mens fylkesmannen har uttrykt ønske om færre parkeringsplasser.

«Til lags åt alle kan ingen gjera», så Bærums politikere som jobber med tilgjengelighet, må bli enige med seg selv om veien videre.

Smeltedigel er et riktig ord for utviklingen av Bekkestua. Det første steget mot det Bekkestua vi ser i dag, ble tatt av aksjonsgruppen for tunnel under stedet. Da gamleordfører Odd Reinsfelt åpnet tunnelen i 1994, var det startskuddet for forandringer. Store eplehager fra Gjønnes til Bekkestua ble kjøpt opp. Vaklevorne eneboliger ble revet, og nye, moderne leiligheter skjøt i været. Et foreløpig punktum for denne utviklingen settes når det gamle Lefdal-senteret fremstår i Profier-utgaven anno 2014, og Bygningsarbeidernes Hus rives og bygges i moderne drakt.

Les flere meninger og debattinnlegg her.

Videre fremgang for Bekkestua-området vil kreve oppmerksomhet rundt tilgjengelighet. Et av Bekkestuas største aktivum i dag er T-banen. Effektiv flyttes kollektivreisende til og fra sentrale steder i hovedstaden. Når Ruter ber om økt tilgjengelighet for sine busser, er det forståelig. All trafikk må presses gjennom et begrenset sentrum, og resultatet blir fort køer og kaos. Bærum må sikre flyt i busstrafikken, og det gjøres best med egne kollektivfelt. For å få gjennomslag for dette, trenger Ruter støtte.

Når fylkesmannen ikke ønsker flere p-plasser på Bekkestua, tenkes det galt. Et sentrum må ønske velkommen både fra vei og bane. Uten parkeringsmuligheter, stopper utviklingen opp. Bekkestua utvikler seg ikke bare som et moderne sentrum for nærmiljøet. Bekkestua kan fort bli sentrum for hele Østre Bærum.

Legger vi til at Nadderud-området skal og må utvikles, ser vi en større helhet. Sammenhengende bebyggelse fra Bekkestua sentrum til en ny Nadderud stadion, kan lyde som fremtidsmusikk for noen, og søt musikk for andre. Men er opplagt er mulighet. Bærum trenger blokkbebyggelse. Her kan det gjøres på en god måte. Og Stabæks fotball-herrer og damer trenger en tidsmessig stadion. Det har ikke eliteserielagene i dag. Idémyldring for å utvikle Asker og Sandvika er gjennomført. Snart realiserer Asker Føyka-området. Det er å håpe at Sandvika følger etter. Men kanskje er neste steg for Bekkestua en arkitektkonkurranse om veien videre?

Bekkestua fortjener det. Bærum har mye å vinne på det.

Dette er Budstikkas lederartikkel lørdag 26. juli 2014.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.