Skip to main content

Beinhardt regime for å kvitte seg med gjeld

ALTMULIGMANN: Treningsgründer Knut Georg Engebu (39) fra Hosle gjør alt selv for å kvitte seg med gjeld.

Treningsgründer Knut Georg Engebu (39) fra Hosle har kjørt et beinhardt økonomisk regime og gjør «alt selv» for å kvitte seg med gjeld.

Tidligere landslagsroer Engebu eier treningssenteret FitnessRoom i Sandvika og et senter i Kværnerbyen i Oslo.

FitnessRoom i Sandvika ble etablert i 2010, og regnskapene som nå er klare for fjoråret 2013, viser at den tidligere toppidrettsutøveren er på god vei til å bli gjeldfri på sin første treningssenter-etablering.

– Ja, vi har rundt 400.000 kroner igjen i gjeld på det lokale senteret her nå, og neste år er den langsiktige gjelden borte her.

LES OGSÅ:

 Det er et beinhardt økonomisk regime som ligger bak at Engebu har klart å gå fra 1,5 millioner kroner i langsiktig gjeld i 2010 til rundt 400.000 nå, og null neste år. Kværnerbyen åpnet to år senere og har eget regnskap. Der vil gjelden være nedbetalt i 2016, sier han.

Gjør alt selv

Hemmeligheten? Han gjør mer eller mindre alt selv! Der de store kjedene har store administrasjonskostnader og mange ansatte, fyker Engebu rundt som både vaktmester, administrator og personlig trener.

– Ja, jeg er en treningsgründer med mange hatter kan vi si. Jeg gjør alt selv egentlig.

Det innebærer at Engebu tar all service på apparatene selv, han betjener Facebook-sidene selv, han lager reklamemateriell i Photoshop selv, og han svarer på alle e-post henvendelser selv. Vi ser det hele demonstrert da vi kommer.

Engebu står med skrutrekker borte ved den automatiske inngangsdøren, og fikser en liten detalj – selv selvfølgelig.

Mye ulik kunnskap

– Jeg har mye ulik kunnskap bak meg, og det kommer i høyeste grad til nytte nå, mener han.

Engebu har utdannelse fra Norges idrettshøgskole og har 2 års økonomiutdannelse fra University of Washington i Seattle. I tillegg har han jobbet med drifting av treningssentre fra tidligere jobber.

– Så du er din egen sjef?

– Ja, og jeg stiller høye krav til meg selv. Noe av det jeg er mest opptatt av er responstid.

LES OGSÅ: Konkurransetilsynet: Elixia på Bekkestua må selges

Derfor svarer Engebu veldig kvikt på Facebook og andre e-posthenvendelser, og han gjør det selv.

– Noe av det viktigste med service mener jeg er å gi respons, sier han.

Vaske selv gjør han likevel ikke. Rengjøringen som foretas på senteret to ganger daglig bruker han rengjøringsbyrå til.

Øker omsetningen

Ser vi på de andre tallene økte FitnessRoom Sandvika omsetningen fra 4,2 millioner kr i 2012 til 4,6 millioner kr i 2013.

Driftsresultate endte på 1.243.000 kr mot 1.153.000 kr året før. Før skatt var resultatet på 1.238.000 kr i 2013 mot 837.000 kr i 2012.

LES OGSÅ: Treningen som gir økt forbrenning

Han har veldig god driftsmargin sammenlignet med bransjesnittet.

– Gjennomsnittlig driftsmargin for bransjen i 2012 var på 4,7 prosent, mens Fitness Room i 2012 og 2013 hadde 27 prosent driftsmargin, sier Engebu.

Ingen medlemsflukt

– Du har jo fått en knallhard konkurrent bare steinkast fra deg her. Nemlig Fresh Fitness som tar 100 kroner mindre enn dine 299 i måneden. Var det stor medlemsflukt første dag de åpnet?

– Nei, det var det ikke. Budstikka hadde jo skrevet at senteret kom tidligere og mange hadde fått det med seg. Men vi har ikke hatt utmeldinger. Det blir likevel spennende å se hva som skjer til høsten. Nå er vi midt inne i en sesong. Høsten er for en del en form for ny start. Men jeg har mange gode og trofaste medlemmer her.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.