Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Behold Fornebulandet – ikke bygg Fornebubyen

Frp vil fremme alternative forlag og plukke bort mange kvadratmeter og etasjer når utbyggere klemmer på med høyblokker på Fornebu, skriver Ida Ohme Pedersen.

Foto: Trine Jødal

Det er interessant å lese at Frank Roland fra Venstre er så opptatt av Frps boligpolitikk at han skriver to leserbrev om samme tema.

Fremskrittspartiet mener at vi skal beholde Fornebulandet og ikke bygge Fornebubyen med blokker på 8–9 etasjer, med nedtrapping på noen felt til 4–5 etasjer. Fremskrittspartiet mente at på Fornebu skal vi beholde opprinnelige planer med 6.300, nå maks 7.000 boliger med varierte boligtyper. Vi vil ikke bygge en blokkforstad til Oslo, men la Fornebu også få noe av Bærums særpreg med rekkehus, blokker på maks 5 etasjer og nedtrappede leiligheter.

Vi vil ikke bygge en blokkforstad til Oslo

At Venstre kaller det naivt får stå for deres regning. Alle feltene på Fornebu skal detaljreguleres og Fremskrittspartiet vil fremme alternative forlag på alle felt. Vi vil plukke bort mange kvadratmeter og etasjer når utbyggere klemmer på med høyblokker, og vi vil ivareta bomiljøet slik at solen kan skinne på gatene og utearealet og unngå de lange skyggene høyblokkene lager. Fremskrittspartiet står på opprinnelig boligtall, og vi lar oss ikke presse av utbyggeres økte utbyggingskrav. At Venstre stemte for flertallets 11.000 boliger er et ansvar de må ta selv og ikke kan laste noen andre for.

Velgerne kan ved årets kommunevalg vise hvilken boligpolitikk de vil ha på Fornebu. Hvis innbyggerne vil ha 7.000 boliger, variert bebyggelse, med gode utearealer og aktiviteter for barn og unge, så må dere stemme Fremskrittspartiet.

Hvis Fornebu og Snarøya ikke vil ha et eget bomsnitt så må dere stemme Fremskrittspartiet. Det finnes ingen egen lokalvei inn til Fornebu fra resten av Bærum eller fra Fornebu og til resten av Bærum, slik Høyre og Venstre nå later til å tro. Godt valg, og bruk stemmeretten.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.