Velkledd ung «massør» stjal smykker

Den velkledde, unge mannen som fredag dukket opp hos eldre kvinner for å bedrive massasje endte med å ta verdifulle ringer.

DEL

Dette meldte politiet på Twitter midt på dagen fredag. Da hadde «massøren» først vært et sted på Slependen, og noe senere slo han til nærmere Sandvika.

Kvinnene som ble lurt og frastjålet ringer er 92 og 84 år gamle.

– Han skal ikke ha vært høy, rundt 1.60, mørk, pent antrukket og snakket svensk, opplyser jourhavende etterforsker Hilde Staver ved Bærum politistasjon.

Leter etter mannen

Fredag var flere patruljer rundt i området for om mulig å finne «massøren» før han rakk å slå til flere steder.

– Vi har meldinger om at samme fremgangsmåte er brukt ved flere tilfeller i Oslo før i denne uken, opplyser Hilde Staver.

Politiet ønsker gjerne raske tilbakemeldinger på telefon hvis personen skulle slå til andre steder, slik at de har mulighet til å pågripe han. På det første stedet på Slependen skal den unge tyven ha fått med seg smykker for «noen titusener», ifølge politiet.

Etter at han først har bløffet seg inn til kvinnene har han tilbudt seg å smøre inn hendene deres, og da har ringer forsvunnet.

Avhøres fredag

Fredag var politiet opptatt med å avhøre de fornærmede for å hente ut mest mulig informasjon om den eller de som står bak. Tidligere er unge menn med denne beskrivelsen kjent for å finne sine ofre via et nettsted, birthday.no.

Der kommer beboere i en vei opp på en liste sortert etter alder.

Politiet advarer mot å slippe fremmede som møter opp på dørene deres inn i husene sine.

LES OGSÅ:  Åtte dømt etter mafiaparagrafen

Artikkeltags