Skip to main content

«Båtvrak» flyttet til populær ankringsplass

FLYTTET: For 14 dager siden lå disse to seilbåtene langs gjestebryggen på Kadettangen. Nå er de ankret opp i sundet mellom Saraholmen og Borøya ute i fjorden.

Flere gamle seilbåter ligger ankret opp ved Saraholmen. For 14 dager siden lå de ulovlig ved gjestebryggen i Sandvika.

Midt i sundet mellom Saraholmen og Borøya ligger flere eldre seilbåter for anker. Båtene har ligget i det populære sundet i nærmere en uke. Før de ble slept ut i Bærums-skjærgården lå de langs gjestebryggen på Kadettangen.

For 14 dager siden lå flere gamle seil- og motorbåter tett i tett langs bryggen. Flere hadde ligget der i lengre tid og så til å være dumpet og herreløse.

LES OGSÅ: Gamle båter fjernet fra Kadettangen

– Det er nytt for meg at båtene er lagt der ute i fjorden. Jeg kan ikke uttale meg om det før jeg ser nærmere på denne saken, jeg kan ikke spekulere i dette og hva som skjer med båtene, sier havnesjef Kurt Bøystad i Bærum kommune.

Da båtene lå langs gjestebryggen, ble det hengt en lapp med varsel at de måtte fjernes fra bryggen hvor det koster 150 kroner å ligge i døgnet.

I dag ligger kun én av båtene, et gammelt vrak av en tresnekke, igjen. Om bord i båten henger en lapp fra Bærum kommune hvor eieren bes om å flytte vraket.

– Når det gjelder denne tresnekka, har vi nå kommet i kontakt med eieren. Han har lovet kommunen å fjerne båten, sa Bøystad i Bærum kommune til Budstikka torsdag.

LES OGSÅ: Forlater gamle båter ved promenade- og gjestebryggen på Kadettangen i Sandvika

Dette er blitt mer vanlig

Det er blitt mer og mer vanlig at eiere forlater kasserte båter enten på land, i vann eller på sjøbunnen i stedet for å frakte dem til godkjente returmottak.

– På generelt grunnlag kan jeg si at det beste som kan gjøres i slike tilfeller er å prøve å komme kontakt med eier av båten og varsle om at den blir fjernet om ikke eier melder seg. Og skulle man ikke lykkes med å spore opp eier, be om tips og hjelp fra publikum, sier kommunikasjonssjef Geir Giæver i Kongelig Norsk Båtforbund.

LES OGSÅ: Politiet måtte megle i pikant brygge-krangel: Båtforening truet med å kutte fortøyning til båt

Les flere artikler